Sporturi

Anderson-Isner, cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon

13.07.2018 | 21:50
AndersonIsner cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon

Anderson-Isner, cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon. Deși toată lumea aștepta confruntarea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, a doua semifinală programată joi la Wimbledon 2018, a fost duelul dintre Kevin Anderson și John Isner care a intrat în istorie. Cei doi au jucat o partidă de şase ore şi 35 de minute, încheiată cu victoria africanului, 7-6, 6-7, 6-7, 6-4, 26-24. Doar decisivul a durat două ore şi 55 de minute.

Astfel, confruntarea dintre John Isner și Kevin Anderson a devenit cea mai lungă semifinală din istoria turneului și al doilea cel mai lung meci jucat vreodată pe iarba londoneză. Recordul era foarte greu de bătut și este un alt meci în care John Isner a fost implicat. Este vorba de celebra victorie a americanului în fața francezului Nicolas Mahut, scor 70-68, la capătul a 11 ore și cinci minute de tenis. Partidă disputată în 2010, pe parcursul a trei zile!

Anderson-Isner, cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon. Dacă șansele de a depăși cel mai lung meci din istorie erau mici, în privința celei mai lungi semifinale au fost foarte ușor tranșate de disputa dintre Anderson și Isner. Precedenta cea mai lungă partidă din penultimul act a fost disputată în 2013, între Novak Djokovic și Juan Martin Del Potro. Atunci, sârbul reușea să se impună, scor 7-5, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3, după un meci care a durat patru ore și patru minute.

Anderson-Isner, cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon. Isner – Mahut a durat peste 11 ore!

Această bornă de timp a fost depășită de partida dintre Kevin Anderson și John Isner într-un moment în care cei doi se aflau la egalitate în setul decisiv, scor 9-9. După acea partidă maraton pe care Djokovic a jucat-o în fața lui Del Potro, sârbul avea să aibă mari probleme la meciul din finală, fiind în cele din urmă învins de Andy Murray, pentru a întrerupe blestemul britanic la Wimbledon.

Anderson-Isner, cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon
Serviciul a fost principala armă a lui John Isner, aşa cum era de aşteptat.

Anderson-Isner, cel mai lung meci din istoria semifinalelor la Wimbledon. În condiţiile în care partida dintre John Isner şi Kevin Anderson s-a prelungit mult peste ceea ce se aşteptau organizatorii, rămâne o problemă legată de cea de a doua semifinală programată astăzi, chiar capul de afiş al zilei, confruntarea dintre Novak Djokovic şi Rafael Nadal. “Centralul” de la Wimbledon dispune de acoperiş retractabil şi se poate juca şi în nocturnă. Dar înţelegerea pe care oficialii turneului o au cu membrii Consiliului Local Londra a fost să nu se joace după 23:00, ora Angliei, 01:00 în România. Astfel, sunt şanse mari ca duelul Novak Djokovic – Rafael Nadal să nu se termine astăzi.