Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Radiografia lui Andone: “Vali Lazăr e cel mai bun din România. Poate face diferenţa!”

STEAUA-DINAMO. Ioan Andone a acordat un interviu pentru FANATIK.RO, în care susţine că Dinamo se poate impune în faţa Stelei dacă Matei, Lazăr, Rotariu şi Alexe vor prinde o zi mare,...
31.10.2014 | 17:48
STEAUADINAMO Radiografia lui Andone Vali Lazar e cel mai bun din Romania Poate face diferenta
ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. Ioan Andone a acordat un interviu pentru FANATIK.RO, în care susţine că Dinamo se poate impune în faţa Stelei dacă Matei, Lazăr, Rotariu şi Alexe vor prinde o zi mare, precizînd, totodată, că jucătorii din “Ştefan cel Mare” trebuie să forţeze pe părţile laterale.

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 2-1,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (25.05.2011)

Domnule Andone, sînteţi ultimul antrenor al lui Dinamo care a învins Steaua.

– Da, ştiu! Am învins cu 1-0 în Ghencea, a marcat Torje. A trecut foarte mult de atunci şi nu este normal. Dar, trebuie să recunosc, a crescut enorm diferenţa dintre cele două echipe. La momentul respectiv cele două echipe erau de valori egale. Totuşi, acum nu poate fi vorba de un complex al lui Dinamo în faţa Stelei. Dar dacă mai trec doi ani, atunci putem discuta şi despre aşa ceva.

ADVERTISEMENT

Ce vă mai amintiţi de la acea partidă?

STEAUA-DINAMO. Ando vede probleme în apărarea “cîinilor”

– Dinamo juca pe două planuri atunci, ne băteam la campionat şi la Cupa României. De altfel, atunci am jucat finala la Braşov cu Steaua, cînd tot Torje a dat gol. Avem o echipă foarte bună atunci, jucau Grigore, Moţi, Alexe, Torje. La astfel de partide contează orgoliile. Suporterii mai repede acceptă să piardă campionatul, dar să cîştige cu Steaua. Eu nu sînt, însă, de acord.

Cum vedeţi derby-ul de vineri?

– Steaua este peste Dinamo, e favorită! Totuşi, excluzînd meciul din Cupă, Dinamo a făcut meciuri bune spre foarte bune în acest sezon. Dar, pentru a se bate la titlu, mai au nevoie de trei, patru jucători de valoare. Plus să-şi rezolve problemele din apărare. Jucătorii din linia defensivă nu se ridică la nivelul celor de la mijloc şi din atac. Este foarte important că la mijloc sînt fotbalişti români. Dacă îşi va păstra acest lot, Dinamo se poate bate la titlu în doi ani.

ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. “Lazăr e cel mai bun din România”

Ce jucători pot face diferenţa?

– Sănmărtean, Tănase şi Adi Popa de la Steaua. Iar de la Dinamo îmi pun mari speranţe în Rotariu, Alexe, Lazăr şi Matei. Lazăr este cel mai bun jucător din România de sub 25 de ani. Flavius a lucrat cu el şi a înţeles ce înseamnă Dinamo. Aceşti patru fotbalişti pot prinde o zi bună şi să facă diferenţa.

lazar-660x471

Are Steaua puncte slabe?

– Dinamo poate profita de accidentările pe care cei din Ghencea le au în lot. Dacă nu va juca Latovlevici, partea stîngă este una pe care Dinamo ar putea profita. Pîrvulescu nu poate evolua şi, probabil, ar intra Toşca. De asemenea, şi pe partea dreaptă, unde va juca Papp merită forţat. În concluzie, Dinamo trebuie să forţeze pe cele două benzi.

ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. Cum îşi motiva jucătorii înainte de derby

Merită Sănmărtean o atenţie specială?

STEAUA-DINAMO. – Nu! Trebuie ţinut departe de poartă şi să nu fie lăsat să dribleze doi jucători perpendicular pentru că dacă va reuşi este pericol.

Cum vă motivaţi jucătorii înainte de meciurile cu Steaua?

– Le puneam rezumate cu partide mai vechi. Pentru că eu consider că un jucător care ajunge la Steaua şi Dinamo trebuie să ştie istoria unor astfel de derby-uri. Trebuie să vadă dăruirea jucătorilor de atunci, răutatea cu care jucau.

ADVERTISEMENT

Contau şi primele oferite de domnul Borcea?

STEAUA-DINAMO. – Într-adevăr, atunci erau nişte prime foarte generoase. Foarte mari! Sînt convins că vor fi şi acum, domnul Negoiţă va avea grijă să-i motiveze pe băieţi.

„Am fost ofertat de Negoiţă”

Care este partida cu Steaua care v-a rămas în suflet?

STEAUA-DINAMO. – I-am bătut în 2004 cu 2-1, în prelungiri! A centrat Naidin dintr-o lovitură liberă şi Grigorie a marcat cu capul. Era Piţurcă antrenor la Steaua. Dacă nu am fi învins atunci, poate nu am mai fi cîştigat titlul. Aceasta este cea mai frumoasă partidă pe care am trăit-o ca antrenor. Îmi aduc aminte cu mare plăcere şi acum.

Aţi fost aproape de o revenire la Dinamo din 2011 şi pînă acum?

STEAUA-DINAMO. – Da! Am avut oferte, dar acestea nu au coincis cu planurile mele, am preferat să merg în străinătate. Şi cînd a preluat domnul Negoiţă clubul am fost ofertat. Chiar ne-am întîlnit, dar am preferat să plec afară. Dar mă voi întoarce într-o zi la Dinamo. Locuiesc lîngă stadion, iar dacă domnul Negoiţă îşi va menţine oferta mă voi întoace. Pentru că am un mare regret.

negoita

Care?

– Că nu am calificat pe Dinamo în grupele Ligii Campionilor. O consider o nonperformanţă pentru mine. Regret foarte mult că nu am reuşit.

107 partide a stat Ioan Andone pe banca lui Dinamo

22 goluri în 107 partide a reuşit Andone ca jucător al lui Dinamo

ADVERTISEMENT
Tags: