Fotbal intern

Andone se umple de bani! Ia o avere la capătul lumii

Ioan Andone (53 de ani) a semnat astăzi un contract cu formaţia FC Astana, ocupanta locului doi în  campionatul din Kazahstan....
20.07.2013 | 14:54
Andone se umple de bani Ia o avere la capatul lumii
Ioan Andone a luat un titlu cu Dinamo şi alte două campionate cu Dinamo

Ioan Andone (53 de ani) a semnat astăzi un contract cu formaţia FC Astana, ocupanta locului doi în  campionatul din Kazahstan.

Campionatul din fosta ţară sovietică este în plină desfăşurare şi “Fălcosul” are ca obiectiv titlul. Contractul tehnicianului român e valabil pînă în luna decembrie, cînd se va termina campionatul, şi îi aduce acestuia un venit de peste 250.000 de euro. După 19 etape, FC Astana ocupă poziţia secundă, cu 37 de puncte, la distanţă de şase puncte de FK Aktobe.

Ando va fi ajutat de “secundul” Andrian Bogdan, fostul portar de la poli AEK Timişoara, şi de Paolo Potocnik, preparatorul fizic cu care a lucrat la CFR Cluj.

Nu am mai fost niciodată în Kazahstan. Este o ţară ex-sovietică, are un fotbal destul de bun. Este o nouă experienţă pentru mine după ţările arabe, după Cipru şi după Bulgaria. Echipa are şanse să cîştige campionatul şi acest lucru m-a făcut să accept această provocare. Aici se doreşte titlul. În decembrie voi trage linie. Dacă voi rămîne la Astana, mă gîndesc să aduc şi jucători români. Am auzit că este frig acolo, să vedem. Astana este a doua cea mai friguroasă capitală din lume. Dar este un oraş frumos şi sper sa iau titlul“, a declarat Andone la Dolce Sport.

Andone a antrenat ultima oară la CFR Cluj, de unde a plecat în octombrie 2012. “Fălcosul” a nimerit tot printre “feroviari”, denumirea oficială a formaţiei fiind FC Lokomotiv Astana. Clubul a fost înfiinţat în 2009 şi joacă pe “Astana Arena”, o arenă nouă, cu 30.000 de locuri.

Tags: