Andone a DINAMITAT Cipru! Alertă MAXIMĂ din cauza unei BOMBE! Fanii au luat-o razna

Echipa lui Ioan Andone, Apollon Limasol, a pierdut duelul cu APOEL din această rundă, scor 0-1, printr-un gol primit în al treilea minut al prelungirilor. Mai mult, APOEL juca în 10 din minutul...
22.02.2015 | 00:03
Andone a DINAMITAT Cipru Alerta MAXIMA din cauza unei BOMBE Fanii au luato razna
ADVERTISEMENT

Echipa lui Ioan Andone, Apollon Limasol, a pierdut duelul cu APOEL din această rundă, scor 0-1, printr-un gol primit în al treilea minut al prelungirilor. Mai mult, APOEL juca în 10 din minutul 72. La final, fanii lui Apollon au luat foc, fiind extrem de nervoşi pentru că echipa lor a pierdut primul loc chiar în faţa rivalilor, în meciul direct.

Suporterii lui Apollon sînt bănuiţi că au aruncat în aer casa mamei unui arbitru cipriot, aşa că oficialii greci îşi fac griji pentru acest rezultat, deoarece problemele ar putea apărea din nou.

ADVERTISEMENT

VIDEO / Ce GHINION! Andone A PIERDUT primul loc în ultima fază, în minutul 90+3!

Fotbalul cipriot traversează o perioadă extrem de tensionată după ce la începutul lui ianuarie preşedintele Asociaţiei Arbitrilor, Michalis Argyrou, a fost arestat, fiind suspectat că a participat la un sistem de trucare a meciurilor. Şi acest lucru se răsfrînge şi asupra campionatului. Pe 18 ianuarie, casa mamei arbitrului Thomas Mouskos a fost ţinta unui atac cu bombă. Poliţia a declarat că „dispozitivul exploziv improvizat a explodat în faţa uşii de la casa din Limassol a femeii în vîrstă de 60 de ani la scurt timp după miezul nopţii. Parterul casei a fost distrus în proporţie de 65 la sută. Femeia a scăpat nevătămată pentru că a fost într-un dormitor la etaj în momentul respectiv”.

 

„Un act de terorism”

Conducerea interimară a Asociaţiei Arbitrilor din Cipru s-a reunit pe 19 ianuarie şi întregul corp de arbitri a luat decizia de a boicota meciurile de campionat. Federaţia de Fotbal din Cipru a condamnat atacul împotriva lui Thomas Mouskos, considerînd că a fost „un act extrem de laşitate şi un adevărat act de terorism” şi, în lipsă de arbitri, a suspendat campionatul pentru săptămîna 20-26 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Greşeala recunoscută cu explozie „iertată”

FANATIK a luat legătura cu un ziarist de la cotidianul cipriot „Goal” şi acesta ne-a dat mai multe amănunte despre atacul cu bombă: „Explozia a avut loc la 12:30 şi toată lumea se miră că nu s-a dărîmat casa, norocul mamei lui Mouskos a fost că era la etaj. Mouskos arbitrase cu două etape în urmă, pe 12 ianuarie, Othellos cu Apollon la Larnaca. Othellos e o echipă micuţă care joacă pe stadionul lui Anorthosis. Prin minutul 20 a dat un penalty pentru Othellos şi a eliminat un jucător de la Apollon, care conducea cu 1-0. S-a făcut 1-1, Apollon a condus la pauză cu 2-1, dar s-a terminat 2-2. A doua zi, Mouskos a declarat că a greşit şi nu trebuia să dea penalty, deci nici să elimine jucătorul lui Apollon. Ultraşii lui Apollon au luat foc, dacă bătea echipa lor se distanţa de locul doi, APOEL, care pierduse cu AEL. Toată lumea bănuie că ei au pus bomba. Mouskos a primit ameninţări la telefon şi imediat poliţia a plasat o maşină de pază la el acasă, aşa că cine a vrut să se răzbune a pus bomba la maică-sa acasă unde nu era poliţie. Situaţia este foarte tensionată în fotbalul cipriot, e a treia bombă care vizează arbitrii într-un an calendaristic, mai e şi povestea asta urîtă cu preşedintele arestat că aranja meciuri pentru pariuri, păcat că am crescut destul de mult în ultimii ani, anul trecut am avut echipe şi-n grupele Champion League, şi-n grupele Europa League”.

I-au pus-o pe capota maşinii!

Atentatul de pe 18 ianuarie a fost doar ultimul dintr-o serie de acţiuni violente şi ameninţări adresate „cavalerilor în negru”. În octombrie, o bombă artizanală a explodat chiar la sediul arbitrilor din Cipru. Două săptămîni nu s-a jucat fotbal pe insulă. Campionatul a mai fost oprit şi în urmă cu un an. Iarna trecută, pe 28 februarie, maşina unui arbitru de top a fost ţinta unui atac cu bombă, iar federaţia a suspendat şi atunci campionatul pentru o săptămînă. Poliţia a declarat în după-amiaza acelei zile de vineri că „un dispozitiv exploziv a fost plasat pe capota maşinii arbitrului Leontie Trattos şi a explodat dimineaţă în parcarea din faţa apartamentului său, într-o suburbie a Nicosiei. Nimeni nu a fost rănit, dar maşina arbitrului şi un alt vehicul din apropiere au fost grav avariate”. Leontie Trattos era pe atunci chiar preşedintele Asociaţiei Arbitrilor din Cipru. Atacul venea cu cîteva zile înaintea unui amical între Statele Unite ale Americii şi Ucraina, programat la Larnaca în miercurea următoare. Meciul fusese mutat de la Harkov din cauza violenţelor din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ando conduce balul

Echipa „implicată” prin bănuielile care planează asupra suporterilor ei, Apollon Limasol, este antrenată de Ioan Andone şi este la egalitate de puncte cu APOEL pe primul loc, cu 45 de puncte, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat..

„Aici e nebunie mare pentru că s-au băgat o groază de bani în fotbal. APOEL, de exemplu, l-a adus la începutul lui ianuarie pe Thorsten Fink, care a antrenat pe Basel şi Hamburg” (Ioan Andone)

 

12.000 de fani ai lui Apollon au stabilit recordul de suporteri care au însoţit o echipă cipriotă într-o deplasare, evenimentul fiind finala Cupei din 2001, 1-0 cu Nea Salamis Famagusta la Nicosia, pe un stadion cu 14.000 de locuri!