Sport

Andorra – România 0-2 în etapa 1 din preliminariile EURO 2024. Debut cu dreptul pentru „tricolori”. Cum arată clasamentul. Video

România a câștigat cu Andorra, scor 2-0 în prima etapă din preliminariile Campionatului European din 2024. Denis Alibec și Dennis Man au înscris pentru „tricolori”.
25.03.2023 | 23:32
Andorra  Romania 02 in etapa 1 din preliminariile EURO 2024 Debut cu dreptul pentru tricolori Cum arata clasamentul Video
Dennis Man a marcat primul gol al României în preliminariile Euro 2024 în poarta Andorrei. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
25-03-2023
18:34

Andorra - România 0-2 (Man 34, Alibec 50)

Vezi aici toate fazele video importante.

FINAL DE MECI. România începe cu dreptul misiunea de a se califica la Campionatul European din 2024. „Tricolorii” s-au impus în deplasare, scor 2-0 cu Andorra în prima etapă a grupei I din preliminariile turneului final din Germania. Selecționata lui Edi Iordănescu ocupă locul 2 la egalitate cu Elveția pe primul loc, însă cu un golaveraj mai slab. 

clasament

Min. 87: Denis Alibec nu profită de ezitarea fundașilor adverși. Dintr-o poziție favorabilă atacantul nu reușește să împingă mingea spre poartă. 

Min. 74: Alibec a întors elegant cu călcâiul pentru Octavian Popescu. Șutul fotbalistului de la FCSB a fost prins de portar. 

Min. 61: Andorra a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Rebes. 

Min. 51: Ocazie mare pentru Dennis Man. Șutul extremei de la Parma a trecut paralel cu poarta. 

Min. 50: GOOOL România! Denis Alibec este lansat perfect și înscrie în poarta lui Alvarez. Arbitrul acordase în primă fază ofsaid, însă VAR a întors decizia și a validat golul. 

Min. 34: GOOOL România! Moruțan centrează lung și îi pune mingea pe cap lui Dennis Man, care înscrie primul gol al „tricolorilor” în actuala campanie de calificări la Euro 2024. 

Min. 30: Alibec a lovit bara, iar ulterior Darius Olaru l-a găsit singur în fața porții pe atacantul Farului care a marcat. În cele din urmă, golul a fost anulat de VAR pe motiv de ofsaid la Alibec. 

Min. 20: Alibec a centrat periculos în fața porții, însă niciun fotbalist al României nu s-a aflat la intercepție. În fine, a fost ridicat fanionul de la margine pentru poziție de ofsaid la atacantul Farului. 

Min. 17: Moruțan a centrat periculos în careu, iar jucătorii din defensiva Andorrei au respins în corner. 

Min. 12: Man îi pasează lui Deian Sorescu, însă șutul fotbalistului de la FCSB se oprește în blocaj. Fundașul stânga al României cere henț.

Min. 9: România are prima șansă de a marca prin Denis Alibec. Vârful selecționatei lui Edi Iordănescu a trimis puternic de la marginea careului puțin pe lângă țintă. 

Min. 1: Partida de pe Estadi Nacional a început! 

Andorra: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas
Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujo, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcina, Bernat, Rubio. Selecționer: Koldo Alvarez. 

România: I. Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu –  Olaru, R. Marin, Stanciu – Man, Alibec, Moruțan.
Rezerve: Niță, H. Moldovan. Manea, Nedelcearu, Băluță. Cicâldău, Opruț, M.Marin, Fl. Tănase, Al. Dobre, Oct. Popescu. Selecționer: Edward Iordănescu.

Meciul Andorra – România are loc sâmbătă, 25 martie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei 1 din preliminariile EURO 2024. În aceeași zi, dar de la ora 19:00 au loc în grupa noastră partidele Belarus – Elveția, pe stadionul Karadorde din localitatea sârbâ Novi Sad și Israel – Kosovo, la Tel Aviv. În ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire tricolorii își doresc și ei o bună veste să dea suporterilor echipei naționale, debutând cu o victorie.

Unde se joacă meciul Andorra – România

Întâlnirea Andorra – România se dispută sâmbâtâ, 25 martie, de la ora 21:45 pe Estadi Nacional Andorra la Vella din capitala micuțului principat care măsoară 468 kilometri, la graniță cu Franța și Spania și care are puțin peste 79.000 de locuitori. Și stadionul pe care evolueazâ echipa naționalâă este unul mic, de numai 3300 locuri, mai existând o singură arenă și mai mică, de numai 1500 de locuri, Estadi Comunal, unde evoluează divizionara secundă spaniolă FC Andorra, patronată de fosta vedetă a Barcelonei, Gerard Pique.

ADVERTISEMENT

În general cam o mie de spectatori este media celor prezenți la meciurile echipei naționale în Andorra la care se vor adăuga acum minim o sută-două de români, preponderent din rândul celor stabiliți în străinătate, în special în Franța și Spania, dar și de prin alte colțuri ale Europei.

Cine transmite la TV partida Andorra – România din etapa 1 a preliminariilor EURO 2024 grupa I

Partida Andorra – România se joacă sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, pe Estadi Nacional Andorra la Vella în etapa 1 din grupa I a preliminariilor EURO 2024 și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe postuil TV Antena 1, care a preluat alături de Prima TV drepturile de difuzare pentru meciurile echipei naționale. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În capitala Andorrei sâmbătă, 25 martie, va fi o vreme frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin, fără amenințare de ploaie, care ar fi devenit un mare inamic pentru tricolori pentru că gazonul nu e de calitate și o suprafață umedă ar fi pus mari probleme. Vor fi 14 grade la ora amiezii și în jur de 7-8 la ora startului partidei. Arbitru este croatul Dario Bel, 34 de ani, din Osijek, aflat la primul lui meci oficial la o naționalâ de seniori, până acum conducând doar amicalele Nicaragua – Ghana și Liechtenstein – Insulele Capului Verde și mai multe partide la U17, U19 și U21.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Andorra – România

Edi Iordânescu are câteva absențe pentru meciul din Andorra, cauzate de probleme de sănătate sau din alegerea sa, cum e cazul cu Ianis Hagi și Andrei Ivan. Accidentați sunt Nicușor Bancu, Mario Camora, care a trebuit sâ plece din cantonament pentru câ nu putea fi recuperat, Valentin Mihăilă, George Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu și-a fixat câteva puncte fixe: portarul Ionuț Radu, fundașii Andrei Burcă în centru și Raul Opruț în stânga, cei doi Marin (Răzvan și Marius), căpitanul Nicolae Stanciu și atacantul Dennis Alibec. Pentru postul de fundaș dreapta probabil câ va evolua Andrei Rațiu iar lângă Burcă favorit ar fi Radu Drăgușin de la Genoa în disputa cu Adrian Rus (Pisa) și Ionuț Nedelecearu (Palermo). Alibec ar putea fi ajutat fie de Deian Sorescu fie de Olimpiu Moruțan pe dreapta și de Florin Tănase în stânga.

Cote la pariuri la jocul Andorra – România

Cu toate că naționala României nu mai este o forță în Europa pentru casele de pariuri victoria în Andorra pare un lucru care se va petrece indiscutabil. Cota pentru succesul tricolorilor este foarte joasă, doar 1,20. Un egal ajunge la 6,50 iar o surpriză de proporții la cota 16,00. Șansâ dublâ 1X este 4,50 iar un gol al Andorrei valorează 2,60.

ADVERTISEMENT

Până acum România a mai întâlnit Andorra de patru ori numai în preliminarii de CM, pentru CM 2006 și CM 2014, toate partidele soldându-se cu succesul tricolorilor. Care s-au impus cu 5-1 în deplasare în 2004 și cu 2-0 acasă în 2005 și de două ori cu 4-0 în 2012 și 2013.

 

 

ADVERTISEMENT