Fotbal international

Andre Onana, jucătorul lui Ajax Amsterdam, dezvăluiri incredibile: „Nu este ușor să fii portar de culoare!”

01.01.2020 | 13:28
Andre Onana jucatorul lui Ajax Amsterdam dezvaluiri incredibile Nu este usor sa fii portar de culoare
ADVERTISEMENT

Andre Onana, portarul lui Ajax Amsterdam, a vorbit despre cât de greu este să fii jucător de culoare în Europa și a dezvăluit faptul că multe echipe de top nu l-au transferat pentru că fanii lor nu l-ar fi agreat niciodată.

Andre Onana, despre rasismul din Europa

Andre Onana s-a făcut remarcat în poarta lui Ajax Amsterdam în sezonul 2016-2017 în Europa League, când a ajuns cu „lăncierii” până în finala competiției.

ADVERTISEMENT

Portarul crescut de Barcelona a atras atenția cluburilor mari din Europa, dar până în prezent a rămas la Ajax Amsterdam. Andre Onana a explicat motivul pentru care nu a plecat la nicio echipă care l-a dorit, iar motivul principal invocat de camerunez este rasismul.

„Șefii mai multor echipe mari din Europan au decis să nu mă transfere, pentru că fanii lor nu ar fi acceptat niciodată ca un jucător de culoare să apere poarta echipei. Nu a fost vorba că au decis că nu sunt la nivelul la care au ei nevoie de jucători”.

ADVERTISEMENT

„Nu este ușor să fii portar de culoare!”

Andre Onana a continuat precizând că viața jucătorilor de culoare în Europa poate să fie foarte dificilă: „Rasismul este mereu aici, trebuie să-l confrunt în aproape orice meci pe care îl joc în deplasare”.

„Dar nu mă interesează, sunt mândru că sunt negru. Nu fac diferențe între alb și negru, cei care o fac au o problemă”, a încheiat Andre Onana.

ADVERTISEMENT

Andre Onana nu este singurul fotbalist care a suferit din cauza rasismului, de-a lungul debutului noului sezon, mai mulți fotbaliști au fost abuzați de către suporterii cu derapaje rasiste.

Paul Pogba le-a scris un mesaj lung pe rețelele de socializare fanilor rasiști de la Manchester United, aceștia fiind supărați pentru că mijlocașul francez a ratat un penalty într-o partidă cu Wolverhampton (1-1).

ADVERTISEMENT

„Strămoșii și părinții mei au suferit pentru ca generația mea să fie azi liberă, să muncesc, să iau autobuzul, să joc fotbal.

Insultele rasiste sunt ignorante și nu pot decât să mă facă mai puternic și să mă motiveze să lupt pentru următoarea generație”,  a fost mesajul scris de Paul Pogba pe rețelele de socializare.

  • 45.000.000 de euro este cota de piață a lui Andre Onana, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT