Fotbal international

Andre Silva, debut cu hat-trick în LaLiga, grație tehnologiei VAR. Video

20.08.2018 | 08:35
Andre Silva debut cu hattrick in LaLiga gratie tehnologiei VAR Video

Internaționalul portughez Andre Silva a marcat un hat-trick pentru Sevilla la debutul în LaLiga, în victoria obținută pe terenul celor de la Rayo Vallecano cu scorul de 4-1. Silva a reușit, totodată, primul gol din istoria campionatului spaniol validat cu ajutorul tehnologiei VAR. Jucătorul împrumutat de la AC Milan a marcat doar două goluri pentru italieni în Serie A sezonul trecut.

Franco Vazquez a pus Sevilla în avantaj pe tabelă pe terenul lui Rayo încă din minutul 15, după ce ambele echipe au avut câte un gol anulat pe motiv de offside, fără a se folosi însă tehnologia VAR. Jesus Navas i-a dat o pasă perfectă, iar Vasuqez a marcat un gol superb cu călcâiul. Andre Silva a marcat de două ori până la pauză, ducând scorul la 3-0. Mai întâi în minutul 31 din interiorul careului, după o pasă venită de la Sergio Escudero. Apoi în finalul primei reprize, în minutul 2 de prelungiri. Silva a prins un voleu spectaculos din interiorul careului, iar mingea a intrat în poartă sub bara transversală.

Andre Silva a fost cumpărat în urmă cu un an de AC Milan de la FC Porto în schimbul sumei de 38 de milioane de euro, însă a marcat doar două goluri pentru italieni în Serie A sezonul trecut. În total, Silva a jucat în 40 de partide pentru milanezi în toate competițiile, marcând de 10 ori. Portughezul a fost adus la Sevilla sub formă de împrumut, iar în meciul de debut a reușit să facă hat-trick-ul în minutul 79 al partidei cu un șut de la mică distanță. Golul a fost anulat pe motiv de offside, însă în cele din urmă a fost validat de arbitrul Antonio Mateu Lahoz, după ce acesta s-a consultat cu asistenții video. Tehnologia VAR a mai fost folosită în finalul partidei, la penalty-ul din care Rayo a marcat golul de onoare.

Andre Silva, debut cu hat-trick în LaLiga, grație tehnologiei VAR

La vârsta de 22 de ani, Andre Silva a marcat mai multe goluri într-un singur meci din LaLiga decât în cele 24 de apariții în tricoul celor de la AC Milan în Serie A și a devenit primul jucător de la Romario încoace care marchează un hat-trick la debutul în LaLiga. Romario a reușit această performanță în anul 1993. Sevilla a marcat cele mai multe goluri în prima etapă din campionatul Spaniei, patru, fiind urmată de Barcelona, care a trecut sâmbătă de Alaves cu scorul de 3-0. Andre Silva a înscris 3 goluri la meciul de debut în campionatul Spaniei, iar Sevilla s-a impus cu 4-1 pe terenul lui Rayo Vallecano.

Partida a fost urmărită de 11,626 de spectatori. Pentru Sevilla au jucat: Vaclik – Mercado, Kjaer, Gomes, Navas – Mesa, Banega, Escudero, Sarabia – Vasquez, Silva. Rezerve: Amadou, Nolito, Ben Yedder, Vidal, Soriano, Murie, Gnagnon. De partea cealaltă, la Rayo Vallecano au jucat: Garica – Roman Triguero, Ba, Dorado Ramirez, Mmoreno Lopera – Amat, Kakuta, Medran, Pozo – Embarba, Trejo. Rezerve: Elustondo, Advincula, Bangoura, Guerra Rodriguez, Akieme, Moreno, Morro. Tehnologia VAR a fost folosită și la Campionatul Mondial 2018, unde numai în prima etapă din faza grupelor a fost nevoie de asistență video la un sfert dintre partide.