Sport

Andrea Compagno continuă la FCSB forma de la FC U Craiova 1948. A dat “dublă” cu FC Argeș și e lider autoritar în clasamentul golgheterilor

Andrea Compagno este într-o formă excelentă. Atacantul de 1,5 milioane de euro al FCSB-ului a marcat din nou, o "dublă" cu FC Argeș, și e golgheter în SuperLiga.
02.10.2022 | 22:43
Andrea Compagno continua la FCSB forma de la FC U Craiova 1948 A dat dubla cu FC Arges si e lider autoritar in clasamentul golgheterilor
Andrea Compagno continuă la FCSB forma de la FC U Craiova 1948. A marcat și cu FC Argeș și e lider autoritar în clasamentul golgheterilor. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adversare în etapa a 12-a din SuperLiga, FCSB și FC Argeș au oferit spectacol pe Național Arena în prima repriză. Pe lângă cele două goluri au existat și două faze controversate de arbitraj. Vedeta actului întâi a fost din nou Andrea Compagno.

Andrea Compagno a ieșit din nou la rampă în FCSB – FC Argeș. Atacantul italian e golgheterul campionatului

FCSB a revenit rapid în joc pe Național Arena grație lui Andrea Compagno. Conduși cu 0-1 de piteșteni după reușita lui Andreias Calcan din minutul 5, roș-albaștrii au egalat prin italian în minutul 11.

ADVERTISEMENT

Italianul a driblat superb apărarea lui FC Argeș și l-a învins elegant pe Cătălin Straton. Apoi, în repriza secundă, Compagno a marcat din penalty pentru 2-1. Cu aceste reușite, atacantul în vârstă de 26 de ani a ajuns la cota 9 în actualul sezon de SuperLiga și este lider detașat în clasamentul marcatorilor.

Dintre cele nouă reușite, patru au fost înscrise în tricoul lui FCSB și cinci în cele ale lui FC U Craiova 1948, echipă care l-a vândut la București în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Când ești la FCSB, trebuie să te gândești la campionat! Toată lumea vrea asta. Va fi greu să jucăm la 3 zile, dar toți jucătorii cred că au acest vis, de a juca în Europa, de a juca la un club mare. Sunt foarte fericit!

Sunt pregătit să joc, sigur, dar asta nu depinde de mine! Sunt la dispoziția antrenorului. Nu mă gândesc să devin golgeterul campionatului, mă gândesc doar la echipă.

ADVERTISEMENT

Fără sacrificii nu faci nimic. Eu nu am primit cadouri în viața mea, tot ce am realizat a fost prin antrenamente, prin sacrificii”, a declarat Andrea Compagno când a sosit la FCSB

Meciurile în care a înscris Andrea Compagno în acest sezon de SuperLiga

  • FC U Craiova 1948 – CFR Cluj 3-1
  • FCSB – FC U Craiova 1948 1-1
  • FC U Craiova 1948 – U Craiova 1-2
  • FC Argeș – FC U Craiova 1948 0-2
  • Farul – FCSB 3-1
  • U Craiova – FCSB 2-1
  • FCSB – FC Argeș 2-1 (“dublă” – n.r. – încă în desfășurare)
ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul golgheterilor

Așadar, Andrea Compagno este pe primul loc în clasamentul golgheterilor din SuperLiga, după ce s-au scurs 12 etape din acest campionat. Italianul este lider detașat cu cele opt goluri marcate.

Pe poziția secundă se află Daniel Paraschiv și Baba Alhassan, cu câte șase reușite, ambii de la FC Hermannstadt. Podiumul este completat de cele cinci goluri pe care le-au marcat Denis Alibec și Mario Rondon, de la Farul, respectiv Sepsi.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,95 este cota pentru „2 solist” la Sillkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT