Sport

Roberto Mancini a anunțat lotul final al Italiei pentru meciurile cu Anglia și Malta. Ce se întâmplă cu Andrea Compagno

Roberto Mancini, selecționerul Italiei, a anunțat lotul pentru meciurile din martie. Andrea Compagno (26 de ani), golgheterul FCSB, a fost aproape să fie convocat.
17.03.2023 | 22:27
Roberto Mancini a anuntat lotul final al Italiei pentru meciurile cu Anglia si Malta Ce se intampla cu Andrea Compagno
17 goluri a reușit Andrea Compagno în acest sezon la FC U Craiova 1948 și FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
17-03-2023
20:32

Andrea Compagno a ratat oficial convocarea la naționala Italiei

Roberto Mancini a anunțat oficial lotul „Squadra Azzura” pentru meciurile cu Anglia și Malta. Din păcate pentru Andrea Compagno nu se află pe lista de 30 de fotbaliști, dintre care opt sunt jucători de atac. 

Selecționerul Italiei a convocat și trei jucători în premieră, așa că Andrea Compagno păstrează în continuare șanse să fie chemat la următoare acțiuni ale naționalei, mai ales dacă vor apărea accidentări și suspendări. Este vorba despre portarul Wladimiro Falcone (Lecce), fundașul Alessandro Buongiorno (Torino) și atacantul Mateo Retegui (Tigre).

Andrea Compagno a reușit o „dublă” în meciul cu Petrolul Ploiești și l-a egalat pe Marko Dugandzic în clasamentul golgheterilor. Atacantul însă e aproape de cel mai important moment din carieră, convocarea la naționala Italiei.

Andrea Compagno ar putea fi convocat în premieră la naționala Italiei: „E pe lista lărgită”

Mihai Stoica tocmai a făcut anunțul surprinzător: „Mi se întâmplă rar să mă emoționez, dar m-am emoționat când a fost convocat Andrea Compagno, chiar dacă e lista lărgită. E un exemplu pentru cei tineri că prin muncă și sârguință poate să ajungă să obțină tot ce își dorește. Niciun jucător nu ar fi putut să joace cum a jucat el”, a spus managerul general al FCSB, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

„Meme” a aflat vestea de la președintele FCSB, care a fost anunțat oficial de către Federația Italiană de Fotbal: „Acum jumătate de oră m-a sunat Vali Argăseală și mi-a spus să mă uit pe mail, că e Compagno convocat la națională. Nici nu-mi venea să cred. Este… nu-ți vine să crezi. N-am avut niciun jucător convocat la o națională atât de puternică precum cea a Italiei”.

Oficialul FCSB și-a adus aminte de jucătorii străini care au fost convocați la echipele lor naționale când jucau în România: „Kapetanos era la noi când a fost convocat în naționala Grecia, dar nu se compară Grecia cu Italia. E posibil să fi prins lista și la FC U Craiova, dar știe toată lumea că FCSB e o vitrină pentru jucători. Mulți jucători nebăgați în seamă când au ajuns la noi, au fost chemați imediat la națională.

ADVERTISEMENT

Vă dau două exemple: Crețu și Ovidiu Popescu. El își dorește chiar să fie acolo, nu doar să fie pe listă. Eram în drum spre emisiune când am aflat. Eu zic să așteptăm, mi-aș dori din toată inima să fie convocat”.

Mihai Stoica a dezvăluit ce sentimente îl încearcă pe Andrea Compagno în aceste momente: „Vrea să se materializeze”

Mihai Stoica a mai declarat că atacantul speră din tot sufletul să nu fie doar un vis frumos: „Compagno chiar vrea să meargă, să se materializeze, nu doar să fie pe lista preliminară. Mi-aş dori din toată inima chiar să fie convocat. Vorbisem cu el mai devreme (n.r. cu Gigi Becali), dar nu ştiam”.

ADVERTISEMENT

Andrea Compagno a reușit 16 goluri în campionat și a marcat o dată și în grupele Conference League, fiind evaluat conform Transfermarkt la 1,4 milioane de euro.

În acest moment, italianul este umăr la umăr cu Marko Dugandzic și se bate pentru titlul de golgheter. FCSB a plătit nu mai puțin de 1,4 milioane de euro celor de la FC U Craiova 1948, pentru transferul lui Compagno.

ADVERTISEMENT

Andrea Compagno, interviu în Gazzetta dello Sport: „Visez să joc în Serie A”

Andrea Compagno a atras atenția presei din Italia, iar golgheterul FCSB a oferit un interviu pentru celebra publicație Gazzetta dello Sport. Atacantul a explicat de ce nu a reușit în fotbalul italian: „Timp de mai mulți ani am avut probleme la genunchi cu cartilajul. Nu este o scuză, însă nu puteam să dau 100%. Acum am renăscut”.

Cu toate acestea, Compagno speră să ajungă într-o bună zi din nou în țara natală și să demonstreze că e un jucător de valoare: „Am simțit că viitorul meu este fotbalul, iar acum nu vreau să mă mai opresc și doar să mă bucur. Visez să joc în Serie A și să câștig titlul cu Steaua (n.r – FCSB).

Andrea Compagno a fost aproape să renunțe la fotbal, după ce a ajuns să joace în San Marino: „Așa cum cântă Gianni Morandi: ‘Unul dintr-o mie reușește’. Eu sunt unul dintre aceia. Aș fi putut să mă înscriu la universitate și să încerc un alt job, dar mereu m-am gândit la fotbal.

Mulți dintre foștii mei colegi au renunțat, însă eu nu am făcut-o. Plecarea în străinătate a fost excelentă pentru mine. Anul trecut am fost ales cel mai bun fotbalist străin din campionat”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru „X” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT