Sport

Andrea Compagno, meciuri la indigo împotriva Universităţii Craiova! A scos penalty, a marcat, dar rezultatul a fost acelaşi

Andrea Compagno s-a întors cu gol pe stadionul "Ion Oblemenco". A marcat din nou din penalty împotriva Universităţii Craiova, însă oltenii s-au impus cu 2-1.
18.09.2022 | 23:34
Andrea Compagno meciuri la indigo impotriva Universitatii Craiova A scos penalty a marcat dar rezultatul a fost acelasi
Andrea Compagno, după ce a marcat golul egalizator în U Craiova - FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câştigat cu 2-1 meciul împotriva celor de la FCSB, în derby-ul etapei a 11-a. Andrea Compagno a fost din nou faţă în faţă cu Universitatea Craiova în acest sezon, însă golul marcat de italian în poarta oltenilor nu a adus niciun punct echipei lui Dică.

Andrea Compagno, revenire cu gol pe “Oblemenco”! A marcat din nou împotriva Universităţii

Andrea Compagno s-a întors pe “Ion Oblemenco” pentru prima dată după transferul la FCSB. Italianul a marcat în acest sezon împotriva Universităţii Craiova din postura de jucător al rivalei FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

În meciul disputat pe 7 august, Andrea Compagno a scos un penalty după un duel cu Paul Papp şi a transformat lovitura de pedeapsă. Avea să fie ultimul meci din SuperLiga, înainte de închiderea stadionului pentru festival şi schimbarea suprafeţei de joc.

Fază trasă la indigo ca în derby-ul cu FC U! A scos penalty-ul pe care l-a şi transformat

O lună şi 11 zile mai târziu, stadionul “Ion Oblemenco” a găzduit din nou meciuri de campionat. Compagno s-a întors tot din postură de adversar al Universităţii Craiova şi, coincidenţă sau nu, a marcat la indigo.

ADVERTISEMENT

În minutul 45, Andrea Compagno a scos un penalty după un duel cu Nicuşor Bancu. Radu Petrescu a stat câteva minute pentru analiza VAR, iar după ce a confirmat lovitura de pedeapsă, italianul a reuşit să o şi transforme. Exact ca şi în urmă cu o lună, când era în tricoul celor de la FC U.

Andrea Compagno a marcat golul egalizator în meciul cu U Craiova. Sursa: sportpictures.eu
Andrea Compagno a marcat golul egalizator în meciul cu U Craiova. Sursa: sportpictures.eu

Penalty neacordat pentru FCSB! Compagno, trântit în careu de Mitrea

În debutul părţii secunde, atacantul italian a fost implicat într-o nouă fază controversată, în careul advers. A fost busculat de Mitrea, însă de această dată arbitrul nu a dat nimic. Deşi erau circumstanţe de penalty, faza nu a fost verificată cu VAR.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a trecut în avantaj după autogolul marcat de Răzvan Oaidă, în minutul 66. Atacantul italian nu a mai ieşit la rampă în final de meci, fiind bine păzit de fundaşii adverşi, mai ales că oltenii s-au apărat supranumeric.

Fazele cu Andrea Compagno în prim plan la revenirea în Bănie: 

Min. 7: A ieşit pentru prima dată la rampă, cu o lovitură de cap, reţinută uşor de Lazar.

Min. 12: A avut o ciocnire dură cu Screciu la mijlocul terenului, însă ambii au putut continua jocul.

ADVERTISEMENT

Min. 15: Ratează o ocazie uriaşă. Scăpat din marcaj, trage slab din poziţie centrală. Lazar reţine fără emoţii.

Min. 45: A scos o lovitură de pedeapsă după un fault al lui Bancu în careu. Insistenţa italianului în careu a dus la această lovitură de pedeapsă.

Min. 45+6: Italianul a transformat lovitura de pedeapsă.

Min. 47: Andrea Compagno este busculat în careu de Mitrea, însă de această dată Radu Petrescu nu a dat nimic. Este o fază suspectă de penalty, dar dintr-un motiv curios, arbitrul nu verifică.

Meciul s-a încheiat 2-1 pentru Universitatea Craiova, al doilea gol al lui Andrea Compagno în tricoul FCSB fiind marcat tot într-o înfrângere. Roş-albaştrii au multe de reglat în pauza de două săptămâni, mai ales că sunt pe locul 14 în clasamentul din SuperLiga.

  • 2 goluri a marcat Andrea Compagno la FCSB
  • 1.500.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru atacantul italian

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „1 solist” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT