Sport

Andrea Compagno, transfer eșuat pentru FCSB? De ce nu marchează mai mult: „N-a fost în zona de confort”

Andrea Compagno a avut o mulțime de ocazii clare de gol cu FC Voluntari, însă vârful italian nu a reușit să înscrie în meciul disputat.
13.09.2022 | 13:30
Andrea Compagno transfer esuat pentru FCSB De ce nu marcheaza mai mult Na fost in zona de confort
Andrea Compagno a ratat o mulțime de ocazii în remiza cu FC Voluntari, scor 1-1. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Becali a investit o mulțime de bani în vară, pentru transferurile de la FCSB, însă deocamdată echipa nu s-a ridicat la nivelul sumei investite. „Roș-albaștrii” au remizat în ultima etapă, scor 1-1 cu FC Voluntari și se îndepărtează de șansele la primele locuri din SuperLigă. Nu mai puțin de 5,5 milioane de euro a cheltuit Gigi Becali pentru 10 transferuri, așa cum a informat FANATIK.

Andrea Compagno, ocazii multe, goluri puține pentru vârful de 1,5 milioane

Andrea Compagno, atacantul italian pentru care Gigi Becali i-a plătit lui FC ”U” Craiova 1948 1,5 milioane de euro, nu se întâlnește cu golul la FCSB. Deși, a marcat la debutul în tricoul „roș-albaștrilor” (1-3 înfrângere cu Farul), Andrea Compagno fructifică foarte puține din ocaziile pe care le are. Deși, nu a marcat foarte mult de la venirea la București, Andrea Compagno a atras privirile echipelor din țara sa natală, Italia.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, fostul internațional român, a explicat de ce Andrea Compagno nu a reușit să marcheze mai mult la FCSB. Analistul consideră că de vină nu este Andrea Compagno, ci „extremele”, care nu își fac treaba așa cum este indicat.

„A fost un joc controlat de FCSB, și-au creat ocazii. Au fost situații în care l-au pus în valoare pe Compagno, dar au fost centrări chinuite. Să-l vezi că iese din zona asta din fața porții, iese din colțurile de 6 metri ca să lovească mingea cu capul” , a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

„Ca să-l pui în valoare, ai nevoie de consistență pe benzi. Nici Coman nu a fost într-o seară foarte bună, Tavi Popescu din linia de mijloc, la fel. Olaru a mai mișcat ceva. Dar, logică dubla schimbare (n.r. – Florinel Coman și Octavian Popescu)”, a mai declarat Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu, vehement la adresa lui Boboc și Radunovic: „Ai nevoie de benzi”

În tricoul Craiovei 1948, Andrea Compagno a marcat pe bandă rulantă și a ajuns la 5 goluri în 7 partide în meciurile din sezonul actual. Stagiunea trecută, vârful italian a marcat 12 goluri în 27 de partide pentru olteni.

ADVERTISEMENT

Astfel, pare că jocul de la FCSB nu îi priește până acum italianului, care are un singur gol în 3 partide începute din primul minut. „Ai nevoie de benzi, de Boboc și de Radunovic, să vină și să susțină echipa pe faza ofensivă. Defensiv și-au făcut treaba, dar ca să pui în valoare un număr 9 autentic trebuie să ai centrări.

Mi-aduc aminte de o fază în care Compagno a făcut un efort de vreo trei-patru metri, în față, pentru a da cu capul. Nu a fost în zona aia de confort în care să vină cu fața și să poată lovi cum trebuie spre poartă”, a mai spus Ilie Dumitrescu, după FCSB – Voluntari, 1-1.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu continuă parcursul slab de sezon

Octavian Popescu (19 ani) a obișnuit pe toată lumea cu evoluțiile geniale și golurile de generic. Totuși, „perla” lui Gigi Becali nu reușește să se regăsească de la începutul sezonului și a rămas fără gol după 15 meciuri. Alături de Darius Olaru și Florin Tănase, Octavian Popescu a fost unul dintre jucătorii de bază de la FCSB în sezonul precedent.

Ilie Dumitrescu a vorbit și despre situația lui Octavian Popescu. Tânărul fotbalist, pentru care Gigi Becali cerea la un moment dat 50 de milioane de euro, trece printr-o perioadă foarte slabă.

„Tavi Popescu nu se simte confortabil, nu știu ce se întâmplă cu el”, a rezumat Ilie Dumitrescu evoluțiile mijlocașului în vârstă de 19 ani.

  • 4 milioane de euroeste cota de piață a lui Octavian Popescu potrivit Transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,80 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Anderlecht. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT