Sporturi

Andrea Petkovic, accidentată în meciul cu Irina Begu de la Australian Open! Nemţoaica s-a prăbuşit: “Mi-am pierdut coordonatele!”

14.01.2019 | 14:54
Andrea Petkovic accidentata in meciul cu Irina Begu de la Australian Open Nemtoaica sa prabusit Miam pierdut coordonatele
ADVERTISEMENT

Andrea Petkovic a stârnit momente de îngrijorare la Australian Open. Nemţoaica s-a prăbuşit în meciul cu Irina Begu din primul tur de la Australian Open, la scorul de 7-6, 3-4. Din primele informaţii, Petkovic s-a prăbuşit pe teren din cauza căldurii şi a avut nevoie de mai mult de 10 minute de îngrijiri medicale. 

UPDATE, ora 14:50. Andrea Petkovic a vorbit pentru prima dată despre meciul cu Irina Begu, în timpul căruia i s-a făcut rău: “Totul a avut legătură cu căldura. Am avut o răceală săptămâna trecută. Probabil corpul meu încă este slăbit și a fost vorba despre epuizare și despre temperatură. Doctorul mi-a dat acceptul să joc, azi mă simțeam bine…poate doar un pic slăbită. Săptămâna trecută nu m-am pregătit așa cum mi-aș fi dorit.

ADVERTISEMENT

În general, m-am simțit bine, dar, la începutul setului doi am început să-mi pierd coordonatele. Din cauza dezhidratării și a căldurii, am clacat.Azi am fost cu adevărat puternică și am dat efectiv tot ce am avut mai bun. Am lăsat totul de o parte pe teren și am încercat să fac tot ce pot. Acum sper să mă recuperez cât mai rapid pentru meciul de dublu. Mă simt mai bine, cred că voi juca”, a afirmat Petkovic.


WTA Insider scrie că jucătoarei din Germania i s-a luat tensiunea şi i-au fost puse pe umeri mai multe prosoape cu gheaţă. După câteva minute de discuţii cu medicii, Andrea Petkovic a decis să abandoneze. Nemţoaica s-a ridicat cu greu şi a mers spre Irina Begu pentru a o felicita. Cele două s-au îmbrăţişat, înainte ca jucătoarea din Germania să iasă cu greutate de pe terenul 5.

ADVERTISEMENT

Andrea Petkovic, accidentată în meciul cu Irina Begu de la Australian Open

Irina Begu a condus cu 4-0 în primul set, dar s-a văzut condusă cu 5-4 şi 6-5. În cele din urmă, românca a pierdut primul set cu 7-6. În setul secund, tot Begu a început mai bine. A condus cu 2-0, dar a fost egalată de Petkovic, care a reuşit să preia conducerea.

Andrea Petkovic, prăbuşită la Australian Open
Andrea Petkovic, prăbuşită la Australian Open

În momentul în care Petkovic a avut căderea, conducea cu scorul de 4-3, dar Irina Begu avea şansă de break. La Australian Open în acest an s-au anunţat temperaturi extreme şi jucătorii trebuie să fie pregătiţi. De asemenea, organizatorii au luat şi câteva măsuri de protecţie pentru jucători, cum ar fi o pauză de 10 minute între seturile doi şi trei la meciurile WTA sau suspendarea partidei în cazul unei călduri extreme:

ADVERTISEMENT

“Starea de bine a jucătorilor este principala noastră grijă. Am reușit să elaborăm un sistem de măsurare exact al stresului termic. Cercetările și testele au durat luni bune, dar rezultatul e unul îmbucurător. Scala stresului termic va fi cuprinsă între 1 și 5, fiecare având măsuri exacte sugerate. Ultima nivel, al cincilea, duce la suspendarea tuturor jocurilor”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului de la Antipozi.

În turul doi, Irina Begu va evolua împotriva învingătoarei dintre Petra Kvitova, favorită 8 sau Magdalena Rybarikova din Slovacia.

ADVERTISEMENT
Tags: