Sporturi

Andrea Petkovic, adversara lui Halep din turul 3: “Simona joacă fantastic la Roland Garros”

31.05.2018 | 18:25
Andrea Petkovic adversara lui Halep din turul 3 Simona joaca fantastic la Roland Garros

Simona Halep a trecut la pas de Taylor Townsend, în turul 2 de la Roland Garros și se pregătește de primul test mai serios din actuala ediție a French Open. Andreea Petkovic, o nemțoaica căreia îi curge sânge sârbesc prin vene, este adversarul Simonei Halep pentru un loc în optimi la Paris.

Petkovic nu a avut deloc un sezon grozav în 2018, după o sumedenie de accidentări. Practic, calificarea în turul 3 la Roland Garros reprezintă cea mai bună performanță a anului pentru Andrea, cea care a pierdut în acest an atât cu Irina Begu, cât și cu Sorana Cîrstea, chiar la Nurnberg, înainte de Grand Slamul parizian. Totuși, experiența uriașă a ajutat-o la Roland Garros până acum, iar rezultatele din cele două runde sunt elocvente: 7-6, 6-2 cu Kiki Mladenovic și 6-0 (!), 7-6 cu Bethanie Mattek-Sands. “Am un Roland Garros exploziv”, a spus, zâmbind, Petkovic după victoria cu Mattek Sands, şi ea un pic mirată de forma bună atinsă la Paris.

Andrea Petkovic, o jucătoare charismatică şi inteligentă

Petkovic are lipici uriaş la presa străină. Pe lângă prezenţa chic şi volubilă, Andrea este extrem de charismatică şi se simte ca peştele-n apă în faţa microfonului. Imaginaţi-vă că a fost întrebată de către jurnaliştii americani şi despre ce cărţi citeşte momentan şi ce părere are de acţiunile feministe ale Serenei Williams! Şi nu vă imaginaţi că a răspuns monosilabic! Din contră!

De altfel, viitoarea adversară a Simonei Halep şi scrie săptămânal într-un cotidian german, având o rubrică de critică de film!

Andrea Petkovic despre meciul din turul 3 cu Simona Halep: “Joacă fantastic aici, la Roland Garros! Am nevoie de un plan minuţios de meci”

Nemţoaica a vorbit, inevitabil, şi despre Simona Halep: “Am jucat cu ea în semifinale în 2014, însă lucrurile s-au schimbat mult! Sigur, am o formă bună, însă ea joacă fantastic aici, la Roland Garros. Va fi un meci greu şi va trebui să discut cu stafful meu să facem un plan de meci cât mai minuţios. Ar fi extraordinar să repet performanţa din 2014, dar până una alta joc contra Simonei peste 2 zile şi vedem ce va fi”