Sport

Andrea Stramaccioni, situație incredibilă în Iran. Nu a putut comunica cu jucatorii săi în timpul meciului

24.08.2019 | 10:51
Andrea Stramaccioni situatie incredibila in Iran Nu a putut comunica cu jucatorii sai in timpul meciului

Situaţie incredibilă pentru antrenorul italian Andrea Stramaccioni, trăită de acesta în Iran, unde a semnat în această vară un contract de doi ani cu una dintre echipele emblemă din această ţară, Esteghlal Teheran, pentru un salariu anual de 1,5 milioane de euro anual. Stramaccioni, care s-a făcut remarcat preluând foarte tânăr banca lui Inter, a mai antrenat la Udinese, în Grecia pe Panathinaikos şi în Cehia pe Sparta Praga, unde i-a avut sub comandă pe românii Nicuşor Stanciu, Bogdan Vătăjelu şi Florin Niţă.

Andrea Stramaccioni, situaţie incredibilă în Iran

Convins că a venit la un club serios, cel puţin după CV, de două ori câştigător al Ligii Campionilor Asiei, multiplu deţinător de titluri şi cupe în Iran, Stramaccioni se vede acum într-o situaţie foarte delicată. Principalul său susţinător, Ali Katir, s-a retras din conducerea clubului, ca urmare a existenţei unor divergenţe cu alţi membri din conducere şi din acel moment a început showul pentru italian.

Prima dată a aranjat transferul unui jucător croat pe care îl cunoştea din Serie A, Hrvolje Milic, fost la Fiorentina şi la Napoli. Clubul însă a refuzat să plătească drumul croatului şi atunci Stramaccioni, acum la 43 de ani, a plătit el. A rămas fără banii daţi, pentru că imediat ajuns pe aeroportul din Teheran poliţia de frontieră a comunicat sec faptul că fotbalistul nu are viză de intrare şi l-a expediat în plină noapte la Dubai!

Andrea Stramaccioni, a fost antrenorul românilor la Sparta Praga

Dacă vrea să plece trebuie să dea 3 milioane euro!

A fost doar începutul unei situaţii greu de explicat. Prin contract Stramaccioni a cerut să aibă la dispoziţie doi interpreţi: unul care să fie lângă el pe bancă la jocuri, pentru a transmite indicaţiile şi altul pentru conferinţele de presă. În weekend Esteghlal a jucat primul meci cu Stramma la timonă, pe terenul unei echipe mai modeste, Machine Sazi şi a pierdut cu 1-0. Dar italianul nu a putut da nici o indicaţie tactică, pentru că nici unul dintre jucători nu vorbeşte italiana sau engleza, iar interpretul de care avea nevoie nu a mai apărut!

Ulterior a aflat că omul ajunsese într-un târziu şi că nu a fost lăsat să intre pe stadion de oficialii clubului gazdă, pe motiv că pe bancă nu au voie decât antrenorul, jucătorii, secunzii şi stafful medical! Conferinţa de presă a avut şi ea povestea ei, nici aici nefiind prezent interpretul şi după câteva minute cineva din sală a venit lângă el şi a tradus. Stramaccioni a spus că i se pare că e vorba de o clară sabotare la adresa lui şi că e dispus să rezilieze pe loc, fără nici o pretenţie financiară. Dar nu o poate face, pentru că el are un contract ferm pe doi ani şi dacă vrea să plece trebuie să plătească 3 milioane euro, banii pe care i-ar lua în doi ani, drept despăgubiri!