Fotbal international

Andreas Calcan a semnat cu Almere City. “Să o facem de poveste!”

04.08.2018 | 08:09
Andreas Calcan a semnat cu Almere City Sa o facem de poveste

Mijlocașul Andreas Calcan, care a jucat ultima dată la FC Dordrecht sub formă de împrumut, a semnat cu formația Almere City, din liga a 2-a olandeză. Românul a dat vestea pe Instagram, unde a postat o fotografie cu tricoul noii sale echipe.

În vara anului 2016, fostul mijlocaș al Universității Cluj pleca în Olanda pentru a susține probe la Willem Tilburg. Ulterior a dat teste la echipa a doua a lui Ajax Amsterdam, unde antrenor secund era la acea vreme George Ogăraru. Calcan a revenit în cele din urmă la Willem și a semnat un contract valabil pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. În momentul semnării înțelegerii, Calcan era al treilea român din Olanda, după Mihai Roman, care juca la NEC Nijmegen și Roberto Fărcaș, care semnase cu Ajax.

Pentru Universitatea Cluj, Andreas Calcan a jucat 42 de partide în care a marcat un gol și a dat o pasă de gol. În Olanda a prins 12 partide pentru Willem și 11 meciuri pentru echipa a doua a clubului, unde a și marcat de 5 ori și a dat o pasă de gol. Împrumutat în sezonul trecut la Dordrecht, în liga a doua, Andreas Calcan a jucat 42 de meciuri, a dat un gol și o pasă de gol.

Andreas Calcan a semnat cu Almere City

În cariera sa, jucătorul a mai activat pentru echipa CSM Râmicu-Vâlcea, pentru care a dat o pasă de gol în 8 meciuri. Mijlocașul român va juca la Almere City din sezonul viitor. Andreas Calcan a postat pe contul de Instagram o fotografie cu tricoul grupării care activează în liga a doua din Olanda. Fotbalistul de 24 de ani a scris și un mesaj: “Sunt fericit pentru această oportunitate! Mulțumesc, Almere City! Să o facem de poveste!”

Happy to get this opportunity !Thank you @almerecityfc, let’s make this epic !??#striveforgreatness #ironambition #nocompromise #ongoinghistory

A post shared by Andreias Calcan (@andreascalcan10) on

Calcan a refuzat-o pe Ajax Amsterdam

Andreas Calcan a refuzat-o pe Ajax Amsterdam pentru că nu a vrut să stea pe banca de rezerve. ”Totul depinde de mine, de ceea ce fac eu. Anul ăsta a fost bine, anul viitor vreau să joc în prima ligă. Nu vreau să merg la Ajax să stau pe bancă, vreau să ajung la o echipă care îmi oferă şansa să joc. Eu consider că a fost un an foarte bun pentru mine, am concurat pentru trofeul de cel mai bun jucător în Liga 2 şi am fost decisiv pentru echipă. Consider că am tras echipa după mine, că am avut o atitudine bună, dovadă că lumea de acolo mă apreciază foarte mult. Cei de la Dordrecht mi-au propus după primele meciuri să mai rămân încă un an la echipă, dar ştiu ce pot, iar ei au înţeles că îmi doresc mai mult. Asta e ambiţia mea. Nu vreau să spun că Liga 2 ar fi sub nivelul meu, dar am ambiţii mult mai mari. Vreau să demonstrez că pot evolua şi în prima ligă. Obiectivul meu e să ajung să joc pentru naţionala mare. Muncesc pentru asta, sunt concentrat 100%”, declara jucătorul la începutul anului 2018.  Andreas Calcan, în vârstă de 24 de ani, a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB în vremea când evolua pentru Universitatea Cluj.