Fotbal intern

Gică Hagi a transferat un fost jucător al FCSB-ului! George Ogăraru l-a adus la Viitorul. “Îl pot considera tatăl meu!”

21.01.2019 | 15:11
Andreas Calcan în momentul în care a fost prezentat la Viitorul.

Andreas Calcan s-a transferat la FC Viitorul Constanţa! Fotbalistul în vârstă de 24 de ani care a fost dorit şi de FCSB în urmă cu trei sezoane ajunge sub comanda lui Gică Hagi la fosta campioană a României, anunţă sport.ro.


UPDATE, 21 ianuarie, ora 15.10. FC Viitorul Constanța a anunțat transferul lui Andreas Calcan. Fotbalistul crescut la U Cluj care a fost deținut în coporprietate de FCSB a fost adus la gruparea pregătită de Gică Hagi de George Ogăraru.

“FC Viitorul anunţă transferul jucătorului Andreas Calcan, care a semnat un contract valabil pentru 2 ani şi 6 luni cu gruparea constănţeană. În vârstă de 24 de ani, Andreas Calcan a mai evoluat în cariera sa pentru Universitatea Cluj, Willem II Tilburg, Dordrecht şi Almere City. Noul jucător al Viitorului se află deja în cantonamentul echipei de la Belek. FC Viitorul îi urează bun venit şi cât mai multe realizări în tricoul negru-albastru”se arată pe site-ul Viitorului.

Înainte să semneze cu FC Viitorul Constanța, Andreas Calcan a vorbit despre cum l-a influențat George Ogăraru.“Pe Ogăraru în pot considera tatăl meu, iar pe Ema fratele mai mare. Mi-a arătat calea cea dreaptă, m-a învăţat să fac diferenţa între bine şi rău, m-a învâţat să păstrez un echilibru între viaţa extrasportivă şi viaţa din interiorul stadionului. Mi-a împărtăşit foarte multe lecţii de viaţă, m-a ajutat mereu cum a putut. Pentru el nu a fost o surpriză când a aflat că voi rămâne în Olanda. Mereu a avut încredere în mine. M-a făcut să văd calităţile şi potenţialul pe care îl aveam. Tot timpul m-a susţinut necondiţionat”, spunea Andreas Calcan pentru prosport.


Gică Hagi este aproape să mai reuşească un transfer în perioada de mercato din această iarnă! După ce i-a convins pe Rivaldinho, Bas Kuipers, Eric de Oliveira şi Andrei Tîrcoveanu să semneze cu fosta campioană a României, “Regele” a pus ochii pe Andreas Calcan.

Andreas Calcan, la un pas de un transfer la Viitorul

Conform sursei citate mai sus, Andreas Calcan a reuşit să îl impresioneze pe Gică Hagi şi o să vină să o ajute pe fosta campioană a României în partea a doua a sezonului 2018 – 2019 din Liga 1 Betano. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Almere City FC şi ar urma să ajungă sub comanda lui Gică Hagi din postura de jucător liber de contract.

Andreas Calcan într-un meci jucat pentru U Cluj

Andreas Calcan a deţinut 30% din drepturile federative ale lui Andreas Calcan în 2016, atunci când Gigi Becali l-a transferat la FCSB pe Valentin Lemnaru. Pentru U Cluj, Andreas Calcan a jucat în 42 de meciuri, a dat un gol şi o pasă decisivă. În Olanda a prins 12 meciuri pentru Willem şi 11 pentru echipa a doua a clubului, unde a marcat de cinci ori.

Andreas Clacan a început fotbalul la U Cluj, iar la prima echipă a clubului a fost luat pe 1 iulie 2012. Pe parcursul carierei, mijlocaşul ofensiv a mai jucat pentru Râmnicu Vâlcea, Willem II, FC Dordrecht şi Almere City. Andreas Calcan este cotat de site-urile de specialitate la 350.000 euro, iar pentru Almere a jucat în sezonul 2018 – 2019 în 18 meciuri, a dat 4 goluri şi a oferit două pase decisive.

  • 350.000 de euro este cota lui Andreas Calcan, conform transfermarkt.com