Fotbal intern

Andreas Mihaiu “a pus cruce” la calificarea lui Dinamo! În martie era scos din lot din cauza unei glume macabre. Video

12.05.2021 | 00:55
Andreas Mihaiu a pus cruce la calificarea lui Dinamo In martie era scos din lot din cauza unei glume macabre Video
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut calificarea în finala Cupei României, deşi a avut toate atuurile în mână în returul cu Astra. A condus cu 1-0 prin golul marcat de Andrei Radu în minutul 88. “Roş-albii” puteau obţine accesul în finală dacă Andreas Mihaiu transforma lovitura de pedeapsă.

Dinamo a condus cu 4-2 la loviturile de departajare. “Dacă o ratează p-asta s-a terminat, nu?”, a strigat Mihai Eşanu către arbitru. Presiunea era pe Canadjidja a marcat pentru a o ţine pe Astra în meci. Urma Mihaiu, care putea să o ducă pe Dinamo cu un pas mai aproape de cupă.

ADVERTISEMENT

Doar că Andreas Mihaiu, 22 de ani, păşea total neîncreazător spre punctul cu var. Câteva minute înainte, fotbalistul născut la Slatina era vizibil tensionat la centrul terenului. “Tu ne califici”, i-a strigat un coleg, imediat după ce Grigore reuşea să facă 4-2.

Andreas Mihaiu, al cincilea executant pentru Dinamo. Dar a fost evident marcat de emoțiile momentului

Deşi a fost al cincilea executant, poziţie pe care de obicei este ales un jucător sigur pe el, Mihaiu a bătut foarte slab. Mihai Popa a parat, dar arbitrul a decis repetarea loviturii. Portarul Astrei a călcat în faţa liniei de poartă, a considerat asistentul. Reluările TV au arătat că decizia a fost una foarte dificilă, la limită.

ADVERTISEMENT

Andreas Mihaiu a putut să bată din nou, dar această a doua şansă parcă l-a afectat şi mai mult emoţional. A încercat să schimbe colţul, dar a tras tot prea aproape de centru. Popa l-a ghicit din nou şi a parat. Iar de această dată nici nu a mai făcut pasul în teren.

Ghinionul lui Dinamo a continuat şi la următoarele execuţii. Jovanovic l-a păcălit pe Eşanu şi a transformat uşor, pe centru. S-a făcut 4-4 şi s-a trecut la execuţiile unu cu unu. Gevaro Nepomuceno a tras pentru Dinamo. A încercat o execuție în forță, dar mingea a lovit bara, a ricoșat în Popa, iar apoi a intrat în teren. În fine, Raspopovic a adus calificarea Astrei cu un șut tot pe centru, dar în forță.

ADVERTISEMENT

Andreas Mihaiu, glumă macabră la hotelul Rin. A pus o cruce pe ușa camerei lui Gevaro Nepomuceno

“A fost o presiune pentru orice jucător, eu aș fi ales să bată ultimul penalty un jucător cu experiență. Mihaiu nu are încă experiența necesară și mentalul necesar, el are alte calități.

Cred că Fabbrini sau Albentosa ar fi fost mai potriviți să bată penalty-ul, asta e părerea mea”, a declarat Florin Bratu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, Andreas Mihaiu a fost exclus din lot și trimis de Jerry Gane să joace pentru Dinamo 2, în Liga 3. Asta după o glumă macabră pe care Mihaiu i-o făcea lui Gevaro Nepomuceno. Culmea, chiar după un meci cu Astra. Mihaiu și Crețu au vrut să îi transmită lui Nepomuceno că “a fost mort” în partida de la Giurgiu.

Mario Nicolae a confirmat incidentul dintre Mihaiu și Nepomuceno: “O glumă între ei”

A fost un incident de acest gen, da. Ei spun că a fost o glumă între ei. Au fost trimiși zece zile la echipa a doua, dar s-au și întors între timp. Nu se face așa ceva într-un loc public, mai ales că cei de la hotel ne-au ajutat în aceste momente dificile ale clubului. E un hotel de patru stele, sunt și alți clienți acolo.

Nu eram la cămin, nu eram la Săftica sau în vreun cantonament, cum se făcea pe vremuri. Plus că nu se fac glume cu cruci și astfel de lucruri macabre. Oricum, nu asta e problema lui Dinamo în momentul de față”, a explicat Mario Nicolae, managerul sportiv al “câinilor roșii” pentru Gazeta Sporturilor.

Chiar Andreas Mihaiu și Gevaro Nepomuceno sunt cei care au ratat loviturile de departajare care au dus la eliminarea lui Dinamo.

Mihaiu, decisiv pentru Dinamo cu Hermannstadt. Reacție ciudată după ce a scos lovitura de pedeapsă și eliminarea adversarului

Andreas Mihaiu a fost introdus în teren cu Astra în minutul 62, în locul lui Morsay. Jucătorul de 22 de ani era într-o formă bună și a fost decisiv în partida cu Hermannstadt, în care a fost titular. Pătrunderea sa, în minutul 31, s-a încheiat cu o lovitură de pedeapsă dictată de Lucian Rusandu.

Plus eliminarea lui Ionuț Stoica, pentru o tragere de tricou. Infracțiune care s-a văzut la reluările TV, chiar dacă nu a existat intensitate. Iar declarația lui Mihaiu de la finalul partidei a provocat și mai multe controverse.

“A fost un duel corp la corp, poate că nu m-a împins tare, s-a dat penalty, mă bucur, am scos și roșu. Antrenorul nu mi-a reproșat nimic când m-a schimbat, bine că am câștigat”, spunea Mihaiu.

Astra va înfrunta probabil pe Universitatea Craiova în finala Cupei României, pe 22 mai la Ploiești. Cu 7.500 de fani în tribune! Știința are 3-0 după prima manșă cu Viitorul Pandurii.

ADVERTISEMENT