News

Andreea Bălan, diagnosticată cu un sindrom grav! Cântăreaţa a recunoscut de ce afecţiune suferă

08.04.2019 | 09:44
Andreea Balan diagnosticata cu un sindrom grav Cantareata a recunoscut de ce afectiune sufera

Andreea Bălan a trecut printr-o serie de probleme medicale în ultima perioadă: de la stopul cardiac suferit în timpul operaţiei de cezariană în urma căreia s-a născut micuţa Clara până la trei intervenţii chirurgicale postpartum în mai puţin de două săptămâni. Şi asta nu e tot! Recent, cântăreaţa a mărturisit că suferă de burnout, sindromul epuizării profesionale, o afecţiune ce poate fi confundată cu depresia.

Sindromul burnout, cel de care suferă Andreea Bălan, pe înţelesul tuturor

Sindromul burnout nu îşi alege victimele. De epuizare profesională suferă nume consacrate, celebre, printre care numeroşi artişti precum Andreea Bălan. Artista a povestit că a trecut prin acest chin din cauza modului în care s-a implicat în carieră. A plusat prea mult şi a uitat să de odihnească aşa cum trebuie. Artista a povestit pentru Revista Viva! că în 20 de ani de spectacole nu a avut nicio pauză.

Norocul Andreei a fost că s-a documentat singură despre ce trăia şi a încercat să repare această problemă pe care mulţi o numesc o simplă depresie sau o confundă cu oboseala cronică.  “Acum câțiva ani, am avut sindromul burnout. La noi, sindromul burnout şi depresia sunt… Pur şi simplu, nu mai reuşeşti să faci faţă. Am citit cărţi despre asta, am încercat să dorm mai mult.

Andreea Bălan, în spital, după ce a născut-o pe Clara

Dominique Barbier susţine că epuizarea profesională începe cu un entuziasm necontrolat

Conştientizarea este primul pas, pentru că îți dai seama că eşti într-o situaţie de genul acesta şi trebuie să o repari. Mulţi nu conştientizează. Şi cei din jur trebuie să vadă. Ştiu să fac faţă, pentru că sunt de la 12 ani în această industrie. Eu n-am avut nicio pauză în 20 de ani… Dacă n-aş avea treabă, ar fi trist.

Sunt obişnuită să am foarte multe concerte. E normal ca, la un moment dat, să se adune, dar ştiu să fac faţă, m-am obişnuit”, a povestit Andreea Bălan pentru publicaţia amintită mai sus. Descoperitorul sindromului burnout, Dominique Barbier, defineşte acest sindrom ca având mai multe etape evolutive.

Totul începe cu un entuziasm exacerbat, apoi continuă cu stagnarea şi nemulţumirea muncitorului vizavi de recompensa pentru munca depusă şi, în cele din urmă, se ajunge la o stare generală de apatie. Multe persoane ignoră aceste simptome şi cred că suferă de o simplă depresie, susţin numeroşi psihologi.