Sport

Andreea Chițu, prima reacție după eliminarea în optimile de finală la judo: „Îmi vine să spun că mă las!”

Andreea Chițu a fost eliminată în optimile de finală ale probei de judo, 52 de kilograme. Judoka noastră a trecut un tur, însă italianca Odette Giuffrida a fost prea puternică.
25.07.2021 | 10:19
Andreea Chitu prima reactie dupa eliminarea in optimile de finala la judo Imi vine sa spun ca ma las
Andreea Chițu, eliminată în optimile de finală la judo! Învinsă prin ippon în prelungiri
ADVERTISEMENT
25-07-2021
07:24

Andreea Chițu, dezamăgită după eliminarea din optimile de finală ale concursului de judo

Judoka Andreea Chițu nu a reușit nici la Tokyo să-și îndeplinească visul de a cuceri o medalie olimpică, ea fiind învinsă în optimi de italianca Odette Giuffrida.

„Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. 

Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd.

Urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns”, a declarat Andreea Chițu pentru Agerpres.

Judoka Andreea Chițu a venit la Tokyo cu speranța de a obține o medalie olimpică, singura care îi lipsește de la competițiile majore.

Iar concursul de la Tokyo a început foarte bine. Andreea Chițu a intrat hotărâtă pe tatami și a a avut nevoie doar de câteva secunde pentru a o învinge pe vietnameza Thuy Nguyen printr-un Ippon.

ADVERTISEMENT

Andreea Chițu, eliminată în optimile de finală la judo!

O oră mai târziu, în optimile de finală a întâlnit-o pe italianca Odette Giuffrida. După trei minute extrem de echilibrate, scorul a fost egal 0-0. Nu au fost dictate nici penalizări, astfel că s-a trecut mai departe.

Regulamentul spune că după cele trei minute, dacă scorul este egal, cronometru se resetează și cine punctează primul câștigă și meciul.

ADVERTISEMENT

Odette Giuffrida se impune prin ippon în prelungiri!

Începutul prelungirilor a fost echilibrat, Chițu încercând câteva mișcări pentru a aduce punctul câștigător, fiind sfătuită de pe margine de antrenorul Florin Bercean.

Însă, italianca a stat bine pe picioare și a contracarat atacurile Andreei Chițu. Giuffrida și-a ales perfect momentul atacului decisiv și a încheiat meciul printr-un ippon.

ADVERTISEMENT

Andreea Chițu, învinsă și la JO 2016 tot de italiancă!

Pentru Andreea Chițu, Odette Giuffrida este un nemesis. Sportiva noastră a fost eliminată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro tot de judoka din Italia, atunci, în sferturile de finală ale concursului.

Odette Giuffrida a câștigat argintul olimpic la Rio de Janeiro, fiind învinsă atunci de Majlinda Kelmendi în ultimul act. Kelmendi avea să devină prima campioană olimpică din istoria statului Kosovo.

ADVERTISEMENT

Singura speranță la medalii pentru România în competițiile de duminică!

Judoka din Italia pare hotărâtă să obțină medalia de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice. A trecut în sferturi de finală de Charline Van Sink din Belgia și va lupta pentru un loc în finala olimpică împotriva niponei Uta Abe.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Amandine Bouchard din Franța și Fabienne Kocher din Elveția. Sesiunea decisivă în care se vor da medaliile va începe la ora 11:00, ora României.

Pentru România, Andreea Chițu a fost singura speranță la medalii din ziua de duminică. Delegația noastră are o medalie de argint, obținută în prima zi de Ana Maria Popescu, în proba de spadă individual.

ADVERTISEMENT