Sporturi

Andreea Chițu, medalie de argint la Europenele de judo. Reacția președintelui Cozmin Gușă

19.11.2020 | 19:49
Andreea Chitu medalie de argint la Europenele de judo Reactia presedintelui Cozmin Gusa
ADVERTISEMENT

Andreea Chițu a cucerit medalia de argint la categoria 52 de kilograme, în prima zi a Campionatelor Europene de judo, de la Praga. Pentru sportiva de la Steaua București, acesta este al doilea argint obținut la această competiție.

Românca în vârstă de 32 de ani a câștigat grupa A a categoriei sale de greutate, după ce le-a învins pe Xenia Danilovici (Belarus) și pe cvadrupla campioană europeană Natalia Kuziutina (Rusia).

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestor rezultate, Chițu s-a calificat în semifinalele turneului din Cehia. În penultimul act, judoka de la Steaua a obținut o victoriei în fața unei sportive din Spania, Ana Perez Box.

Andreea Chițu este vicecampioană europeană la judo

În finala Campionatelor Europene de la Praga, Andreea Chițu a luptat contra italiencei Odette Giuffrida, vicecampioană la Jocurile Olimpice din 2016. Românca a fost învinsă cu scorul de 0-1 și a trebuit să se mulțumească doar cu treapta a doua a podiumului.

ADVERTISEMENT

Aceasta este a noua medalie pe care reușește să o obțină stelista de-a lungul carierei. Andreea Chițu mai are în palmares trei medalii la Campionatele Mondiale (argint în 2014, 2015, bronz în 2011), patru la Campionatele Europene (aur în 2012, argint în 2013, bronz în 2014, 2016) și una la Jocurile Europei (aur în 2015).

Tot la categoria 52 de kilograme, românca Alexandra Pop a pierdut primul meci din grupa A. Ea a fost învinsă de Karolina Pienkowvska, din Polonia.

ADVERTISEMENT

Felicitări din partea lui Cozmin Gușă

Imediat după performanța obținută în Cehia, președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a ținut să o felicite pe sportiva de la CSA Steaua.

„ARGINT EUROPEAN PENTRU ROMÂNIA! BRAVO ANDREEA CHIȚU! FELICITĂRI FLORIN BERCEAN!

Deși a dominat-o pe italiancă, o mică greșeală a costat-o pe ‘ANDREEA NOASTRĂ’ aurul european, pierzând finala cu 0-1. Performanța ei este însă deosebită, fiind obținută într-un sport atât de competitiv ca judo-ul, și-ntr-o perioadă în care România suferă cumplit din lipsa de performanțe.

ADVERTISEMENT

Mă bucur mult de tot pentru Andreea, care este nu doar un sportiv de MARE EXCEPȚIE, dar și un om extraordinar, foarte inteligentă, harnică și de mare caracter!

Am postat o fotografie amuzantă cu ea, pe care i-am făcut-o acum 6 luni, când am invitat-o la masă exact la-nceputul pregatirii pentru obținerea acestei medalii. Chiar atunci mi-am propus să postez poza cu ‘ANDREEA CIOBĂNIȚĂ’ doar după europene!

HAI ROMÂNIA!”, a scris Cozmin Gușă pe pagina oficială de Facebook.

 

La Campionatele Europene de la Praga, care au loc în perioada 19-20 noiembrie, participă nu mai puțin de 345 de sportivi, 209 la masculin și 136 la feminin, din 40 de țări. Dintre aceștia, 13 judoka reprezintă România.

ADVERTISEMENT