News

Andreea Esca, alături de Papa Francisc în avionul papal! Mesajul Suveranului Pontif: „Vin între voi ca să mergem împreună”

29.05.2019 | 09:04
Andreea Esca alaturi de Papa Francisc in avionul papal Mesajul Suveranului Pontif Vin intre voi ca sa mergem impreuna

Prezentatoarea Știrilor PRO TV, Andreea Esca va merge alături de Papa Francisc în avionul papal! Mișcarea vine în contextul vizitei Suveranului Pontif în România, din perioada 31 mai – 2 iunie. De altfel, jurnalista s-a declarat mai mult decât onorată pentru faptul că a fost aleasă să îl însoțească pe Papa Francisc aât în drumul spre România, cât și pe cel de întoarcere la Roma. Esca recunoaște că are emoții înainte de întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Andreea Esca, alături de Papa Francisc în avionul papal!

„Sunt extrem de onorată că am fost selectată să fac parte din echipa de jurnaliști care îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal spre România și înapoi către Roma. Sunt și foarte emoționată; nu m-am gândit niciodată că voi fi atât de aproape de Papa. Sunt curioasă dacă voi simți o emoție aparte când voi ajunge în preajma Sfântului Părinte și acum îmi fac lecțiile ca să fiu cât mai bine pregătită. Această întâlnire este, pentru mine, încă o dovadă că am avut mereu un înger protector”, a spus Andreea Esca.

Papa Francisc le-a adresat și un mesaj românilor înainte de vizita lui. Suveranul Pontif spune că abia așteaptă să ajungă într-o „țară frumoasă și primitoare”, unde are „frați de sânge” de care este legat prin credință. Călătoria apostolică a Sfântului Părinte începe, vineri, la București. „Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate, și le mulțumesc Președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru că m-au invitat și pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul și cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu păstorii și credincioșii catolici. 

Andreea Esca, alături de Papa Francisc în avionul papal! Papa
Papa Francisc este al doilea Papă care vine în România. Sursa foto – facebook

Papa Francisc, mesaj pentru români

Legăturile de credință care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru și pe Andrei, cel care potrivit tradiției a adus credința pe pământul vostru. Frați de sânge, au fost frați și în vărsarea sângelui pentru Domnul. Și printre voi au fost atâția martiri, chiar în timpurile recente, precum cei șapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiți. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieții, este o moștenire mult prea prețioasă ca să fie uitată. Și este o moștenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea.

Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și al fratelui de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți. Știu că mulți pregătiți vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau Binecuvântare mea. Și vă cer, vă rog, să vă rugați pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a fost mesajul transmis de Papa Francisc