Life

Andreea Esca, declarație publică despre plecarea de la Pro TV. Când va pleca de la pupitrul știrilor

Andreea Esca a vorbit despre plecarea de la Protv. Când va renunța să mai prezinte știrile pe postul adorat de milioane de români?
15.07.2023 | 20:59
Andreea Esca declaratie publica despre plecarea de la Pro TV Cand va pleca de la pupitrul stirilor
Andreea Esca prezintă Știrile Protv de peste două decenii. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Andreea Esca este una dintre cele mai longevive prezentatoare de știri, din România. De peste două decenii apare pe micile ecrane la jurnalul orei 19:00, de pe Protv, de luni până vineri. Mulți se întreabă când va renunța la profesia care a consacrat-o?

Când va renunța Andreea Esca la rolul de prezentatoare de știri la Protv

Andreea Esca are 50 de ani în prezent și fără doar și poate este printre cele mai cunoscute prezentatoare de știri, de la nivel național. A rămas celebră și formula sa de salut din primul său jurnal, de pe Protv, ”Bună seara România, bună seara București!”, rostită pe 1 decembrie 1995.

ADVERTISEMENT

Cu toate că timpul a trecut și vremurile s-au mai schimbat, Andreea Esca și-a păstrat autenticitatea și a stârnit două mistere de-a lungul carierei. Ce salariu încasează lunar de la Protv și când va renunța la scaunul de la pupitrul știrilor?

Invitată într-un podcast al actorului Marius Manole, Andreea Esca a subliniat, printre altele, cât de mult iubește ceea ce face, dar și că a avut în plan, la un moment dat, să își facă propriul talk-show. A renunțat deoarece nu credea că-l va putea face la un nivel foarte înalt.

ADVERTISEMENT

”Am vrut la un moment dat să îmi fac un talk-show, dar mi-am dat seama că vreau să îl fac foarte bine şi asta însemna să renunţ la ştiri şi să fac doar asta. Şi nu pot să fac asta, aşa că am abandonat. Ştirile sunt ştiri, orice s-ar întâmpla.

Emisiunile pot avea succes un sezon şi după nu știi dacă mai merge și sezonul următor. Iar eu nu sunt atât de deschisă la risc, nu mă simt confortabil cu ideea asta. Am contract pe o perioadă nedeterminată, iar salariul, nedeterminat” , a declarat Andreea Esca în timpul podcastului.

ADVERTISEMENT

Andreea Esca: ”Este vorba despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”

Referitor la plecarea sa de la știri, Andreea Esca a mărturisit că ar putea face pasul cel mare doar dacă Protv îi desființează contractul, concediind-o sau îi găsesc un înlocuitor. De altfel, a punctat și că a văzut cum peste Ocean sunt prezentatoare de știri foarte în vârstă.

”Eu cred că până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. În alte țări mult mai mult preț pe… să fii tânără, să arăți bine. Depinde și de emisiune.

ADVERTISEMENT

Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a mai transmis jurnalista.

ADVERTISEMENT