Life

Andreea Esca deține o moșie cu opt case, unde te poți caza. Câți bani trebuie să scoți din portofel

Puțini știu că Andreea Esca este proprietara unei moșii cu opt case, precum un muzeu, unde te poți caza și bucura de natură. Câți bani trebuie să scoți din portofel?
24.08.2022 | 08:30
Unde se află moșia cu 8 case a Andreei Esca. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Andreea Esca este una dintre cele mai iubite jurnaliste din România. Puțini știu că atunci când nu este la pupitrul știrilor, prezentatoarea se ocupă de afaceri. Împreună cu soțul ei, Alexandre Eram, deține opt case, precum un muzeu, puse la dispoziție turiștilor.

Andreea Esca și-a cumpărat o moșie cu 8 case, puse la dispoziție pentru turiști. Unde se află și cât te ajunge o noapte aici

În Mărginimea Sibiului, Andreea Esca este proprietarea unui colț de Rai. A recondiționat 8 case din zonă, păstrând din aspectele tradiționale, și le-a transformat în locuri de cazare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Libertatea, moșia prezentatoarei este împărțită astfel: 5 căsuțe din lemn pe malul râului Porumbacu și 3 case în inima satului care are aceeași denumire.

Locuințele au și nume: casa ”Berbec”, casa ”Floarea Vieții”, casa ”Moara”, casa ”Soare”, casa ”Prieteniei”, 331, ”La Victorel” și ”La Moșu”, acestea două din urmă având o istorie interesantă.

ADVERTISEMENT

”La Victorel” este o casă care datează dinainte de Primul Război Mondial, mai exact, din anul 1909. ”La Moșu” este o șură restaurată în totalitate în 2010 de către ”Fundația Mihai Eminescu Trust”, deținută de Prințul Charles al Marii Britanii.

În jur de 492 lei pe noapte ar trebui achitați, într-o căsuță a Andreei Esca, de 40 metri pătrați, formată din două dormitoare, baie, chicinetă și vedere spre munte.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor o cazare de lungă durată, de exemplu de 6 nopți, în ”La Victorel”, pentru doi adulți și un copil de 10 ani, prețul poate ajunge până la 8840 lei. Acesta se poate micșora dacă se cazează mai multe persoane, deoarece casa conține 3 dormitoare, 3 băi și o sufragerie.

Ce activități se pot face la moșia Andreei Esca

Andreea Esca le promite turiștilor peisaje de poveste la moșia sa, dar și activități specifice mediului rural, ce amintesc de copilărie.

ADVERTISEMENT

”Vă invităm să descoperiți domeniul nostru și să vă stârnim curiozitatea de a ne vizita. Așadar, iată în câteva cuvinte ce ne-am dorit. Să restaurăm cât mai multe case din satul Porumbacu de Sus, de la poalele Negoiului, Țara Făgărașului, să le redăm farmecul de altădată, și să vă primim în ele oferindu-vă în același timp toate facilitățile timpurilor moderne (…)

Puteți începe dimineață cu un mic dejun cu produse locale, continuați cu plajă pe malul râului, drumeții pe munte, echitație la câțiva km depărtare, culegeți zmeură sau vă plimbați cu bicicleta. Seara, musai să ieșiți “la talpiță” ca să vedeți cum vine ciurda de bivolițe și vaci pe care, dacă aveți curiozitatea, le puteți și mulge. Iar dacă vreți să învățați și cum se face brânza pe care o mâncați dimineață… și asta se poate”, spune Adreea Esca despre moșia ei.

ADVERTISEMENT