Life

Victorie în instanță pentru Andreea Esca. A câștigat procesul cu doctorița care a apărut la știri fără voia sa. Cât va plăti medicul

În urma procesului pe care l-a avut cu doctorița care a apărut la știri fără voia sa, Andreea Esca a ieșit învingătoare. Cât va plăti acum medicul, conform hotărârii judecătorești.
23.01.2022 | 16:49
Victorie in instanta pentru Andreea Esca A castigat procesul cu doctorita care a aparut la stiri fara voia sa Cat va plati medicul
Andreea Esca a câștigat procesul cu doctorița care a apărut la știri fără voia sa. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

În anul 2013, în cadrul jurnalului de știri de la Pro TV, Andreea Esca a prezentat un caz ce o avea în prim-plan pe o doctoriță din Focșani.

Andreea Esca a câștigat procesul cu medicul din Focșani

În urma difuzării materialului, medicul, pentru că nu și-a dat acordul să apară la TV, considerând că Andreea Esca, Mihai Dedu, Andreea Marinescu, Marinela Iordache, Raluca Măniță și Nelu Nechifor i-au stricat imaginea, i-a dat în judecată.

ADVERTISEMENT

Scadalul dintre jurnaliștii de la Pro TV și medicul S.I. a început în 2013, iar săptămână trecută a avut loc ultimul proces.

Curtea de Apel Galați a dat, din nou, câștig de cauză celor din postul de pe Pache Protopopescu, după ce aceștia câștigaseră anterior pe fond, în apel și la recurs.

ADVERTISEMENT

Doctorița trebuie să plătească peste 10.000 de lei

”Supunând faptele probate din prezenta speță celor detaliate mai sus, Tribunalul notează că ar fi subliniate următoarele aspecte:

– pârâții se bucură de nivelul de protecție al libertății de exprimare conferit mass-media, pârâții au realizat afirmațiile în calitate de jurnaliști, au fost expuse exclusiv fapte, nu și judecăți de valoare, acestea având o bază factuală consistentă și fiind relatate în mod obiectiv și cu bună-credință, reclamanta, subiect al articolului, deși nu este om politic și nici nu rezultă a avea o notorietate locală relevantă, exercită o profesie de interes public iar faptele relatate sunt în mod neîndoielnic de interes public”, se arată în motivarea instanței la faza de apel, conform Wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Acum, conform deciziei dată de judecători pe 12 ianuarie 2022, medicul din Focșani va trebui să plătească cheltuieli de judecată și onorarii în valoare de 11.779 lei, decizia fiind una definitivă.

Medicul a pierdut în toate fazele

Povestea scandalului ce s-a discutat în sala de judecată a început în urmă cu nouă ani. Atunci, Pro TV a difuzat un reportaj despre o șoferiță care a circulat cu viteză pe autostradă și ar fi acroșat un om al legii care a încercat să o oprească la control.

ADVERTISEMENT

Cea în cauză, anchetată timp de câteva luni, a scăpat ulterior de acuzațiilor procurorilor, însă medicul din Focșani a dat-o în judecată pe Andreea Esca, știrista fiind cea care a prezentat României cazul.

Considerând că i-a fost stricată reputația de medic prin difuzarea, fără voia sa, a materialului care o învinuia, medicul a deschis un proces în anul 2018 împotriva prezentatoarei buletinului de știri de la ora 19:00 și a colegii ei. Încă de la începutul procesului, femeia a pierdut în toate fazele prezentate de instanță.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”