Life

Andreea Ilie, cea mai frumoasă mezzosoprană din România, îndurerată după moartea Marianei Nicolesco: “Este nemuritoare pentru operă”

Andreea Ilie, cea mai frumoasă mezzosoprană din România, regretă moartea Marianei Nicolesco. Ce a declarat în exclusivitate pentru FANATIK.
14.10.2022 | 20:39
Andreea Ilie cea mai frumoasa mezzosoprana din Romania indurerata dupa moartea Marianei Nicolesco Este nemuritoare pentru opera
Ce spune mezzosoprana Andreea Ilie despre moartea sopranei Mariana Nicolesco. Sursa foto: Fotomontaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vestea că marea soprană Mariana Nicolesco a murit vineri seară a întristat multă lume și mulți colegi de breaslă ai artistei. Printre cei care regretă pierderea ei se află și Andreea Ilie, cea mai frumoasă mezzosoprană din țară, fostă elevă a uriașei soprane.

Mezzosoprana Andreea Ilie, îndurerată de moartea Marianei Nicolesco. Când a văzut-o ultima oară pe artistă

În exclusivitate pentru FANATIK, Andreea Ilie, una dintre cele mai apreciate artiste din lumea operei din România,  a mărturisit că a învățat foarte multe lucruri de la Mariana Nicolesco și, astfel, i-a marcat cariera.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când s-a văzut cu soprana a fost în timpul unui concert de la Ziua Ambasadei Italiei. Atunci, Andreea Ilie își amintește că a fost felicitată și se simțea foarte mândră.

”Îmi aduc aminte ca am petrecut o noapte întreaga la mare la Costinești in care mi-a povestit toată viața dânsei! Mi-a fost mentor, am mers la masterclass-urile dumneaei . Era un exemplu de talent și de modestie, am învățat enorm de la ea. Nu îmi vine sa cred ca s-a dus, era uriașă și părea nemuritoare.

ADVERTISEMENT

Este, de fapt, nemuritoare, oricum, pentru oricine care înțelege și iubește opera. Mi-a marcat viața, cariera, a fost, pentru mine, o onoare extraordinară să o cunosc, să învăț de la ea.

Când m-am văzut cu ea ultima oară și m-a felicitat pentru cum am cântat la un eveniment, la Ziua Ambasadei Italiei, am simțit ca sunt în al nouălea cer, eram atât de mândră… Felicitările ei însemnau mai mult decât orice premiu… însemna, la modul serios, că exiști în muzică, în operă”, a declarat mezzosoprana pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Andreea Ilie, despre Mariana Nicolesco: ”Mereu zicea: Sănatate, amor și glorie!”

Andreea Ilie și-a adus aminte și de cum a învățat-o Mariana Nicolesco să cânte, iar acum îi este foarte recunoscătoare. Solista a rememorat un episod din perioada când era eleva regretatei soprane, care obișnuia să spună mereu: ”Sănătate, amor și glorie!”.

”Mereu zicea: Sănătate, amor și glorie! Am pățit o faza senzațională cu ea, pe când eram eleva dumneaei.

ADVERTISEMENT

Pe la 23 ani, așa, m-am dus la un Masterclass la ea și m-am dus cu arii grele pentru vârsta mea pe atunci, și îmi zice: cântă Cherubino (din Nunta lui Figaro a lui Mozart, n. red.), astea nu sunt de tine acum! Și eu i-am zis nu îmi place Cherubino. Și ea zice: `Atunci ieși afară`! Și am reintrat după câteva minute, am cântat aria pe care o voia, apoi a zis: `Vezi, vezi asta trebuie sa cânți`.

Eram mică pe atunci, nu înțelegeam. Dar din experiența asta am învățat enorm, am învățat și că nu poți cânta roluri ce trebuie făcute pentru altă vârstă”, a mai relatat Andreea Ilie.

Mariana Nicolesco a murit la 73 de ani

Soprana Mariana Nicolesco a murit vineri seară la vârsta de 73 de ani. Era una dintre marile voci ale operei din România.

De-a lungul carierei, a avut spectacole atât în țară, cât și peste hotare. A cântat pe marile scene ale lumii, printre care cele din: New York, Viena, Paris, Roma, Chicago, Tokyo, Barcelona, Hamburg, Toronto, San Francisco și multe altele.

Odată cu decesul său, Mariana Nicolesco și-a lăsat în urmă soțul, Radu Varia, în vârstă de 82 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu:...
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu: „A mințit ca ordinarul ordinarilor! E idiot, nu orgolios!”
Ilie Dumitrescu a apărut cu ea la braț și a atras toate privirile....
Ilie Dumitrescu a apărut cu ea la braț și a atras toate privirile. ”Are calități deosebite”
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Blackout pana in 2026! Furtuna solară care ne lasă fără curent și internet. PREVIZIUNI SUMBRE
Premieră la Asia Express. Andrei Ursu și iubitul, primul cuplu de bărbați care...
Premieră la Asia Express. Andrei Ursu și iubitul, primul cuplu de bărbați care intră în competiție
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume