Life

Andreea Ilie, cea mai frumoasă mezzosoprană din România, îndurerată după moartea Marianei Nicolesco: “Este nemuritoare pentru operă”

Andreea Ilie, cea mai frumoasă mezzosoprană din România, regretă moartea Marianei Nicolesco. Ce a declarat în exclusivitate pentru FANATIK.
14.10.2022 | 20:39
Andreea Ilie cea mai frumoasa mezzosoprana din Romania indurerata dupa moartea Marianei Nicolesco Este nemuritoare pentru opera
Ce spune mezzosoprana Andreea Ilie despre moartea sopranei Mariana Nicolesco. Sursa foto: Fotomontaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vestea că marea soprană Mariana Nicolesco a murit vineri seară a întristat multă lume și mulți colegi de breaslă ai artistei. Printre cei care regretă pierderea ei se află și Andreea Ilie, cea mai frumoasă mezzosoprană din țară, fostă elevă a uriașei soprane.

Mezzosoprana Andreea Ilie, îndurerată de moartea Marianei Nicolesco. Când a văzut-o ultima oară pe artistă

În exclusivitate pentru FANATIK, Andreea Ilie, una dintre cele mai apreciate artiste din lumea operei din România,  a mărturisit că a învățat foarte multe lucruri de la Mariana Nicolesco și, astfel, i-a marcat cariera.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când s-a văzut cu soprana a fost în timpul unui concert de la Ziua Ambasadei Italiei. Atunci, Andreea Ilie își amintește că a fost felicitată și se simțea foarte mândră.

”Îmi aduc aminte ca am petrecut o noapte întreaga la mare la Costinești in care mi-a povestit toată viața dânsei! Mi-a fost mentor, am mers la masterclass-urile dumneaei . Era un exemplu de talent și de modestie, am învățat enorm de la ea. Nu îmi vine sa cred ca s-a dus, era uriașă și părea nemuritoare.

ADVERTISEMENT

Este, de fapt, nemuritoare, oricum, pentru oricine care înțelege și iubește opera. Mi-a marcat viața, cariera, a fost, pentru mine, o onoare extraordinară să o cunosc, să învăț de la ea.

Când m-am văzut cu ea ultima oară și m-a felicitat pentru cum am cântat la un eveniment, la Ziua Ambasadei Italiei, am simțit ca sunt în al nouălea cer, eram atât de mândră… Felicitările ei însemnau mai mult decât orice premiu… însemna, la modul serios, că exiști în muzică, în operă”, a declarat mezzosoprana pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Andreea Ilie, despre Mariana Nicolesco: ”Mereu zicea: Sănatate, amor și glorie!”

Andreea Ilie și-a adus aminte și de cum a învățat-o Mariana Nicolesco să cânte, iar acum îi este foarte recunoscătoare. Solista a rememorat un episod din perioada când era eleva regretatei soprane, care obișnuia să spună mereu: ”Sănătate, amor și glorie!”.

”Mereu zicea: Sănătate, amor și glorie! Am pățit o faza senzațională cu ea, pe când eram eleva dumneaei.

ADVERTISEMENT

Pe la 23 ani, așa, m-am dus la un Masterclass la ea și m-am dus cu arii grele pentru vârsta mea pe atunci, și îmi zice: cântă Cherubino (din Nunta lui Figaro a lui Mozart, n. red.), astea nu sunt de tine acum! Și eu i-am zis nu îmi place Cherubino. Și ea zice: `Atunci ieși afară`! Și am reintrat după câteva minute, am cântat aria pe care o voia, apoi a zis: `Vezi, vezi asta trebuie sa cânți`.

Eram mică pe atunci, nu înțelegeam. Dar din experiența asta am învățat enorm, am învățat și că nu poți cânta roluri ce trebuie făcute pentru altă vârstă”, a mai relatat Andreea Ilie.

Mariana Nicolesco a murit la 73 de ani

Soprana Mariana Nicolesco a murit vineri seară la vârsta de 73 de ani. Era una dintre marile voci ale operei din România.

De-a lungul carierei, a avut spectacole atât în țară, cât și peste hotare. A cântat pe marile scene ale lumii, printre care cele din: New York, Viena, Paris, Roma, Chicago, Tokyo, Barcelona, Hamburg, Toronto, San Francisco și multe altele.

Odată cu decesul său, Mariana Nicolesco și-a lăsat în urmă soțul, Radu Varia, în vârstă de 82 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: