Sporturi

Andreea Mitu a câștigat un turneu ITF în Italia! S-a impus în proba de dublu alături de Cristina Dinu

04.11.2018 | 15:40
Andreea Mitu a castigat un turneu ITF in Italia Sa impus in proba de dublu alaturi de Cristina Dinu

Andreea Mitu şi Cristina Dinu şi-au adjudecat un turneu de categorie ITF, în Italia, la Santa Margherita, competiţie cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari. Cele două românce au câştigat trofeul după ce au beneficiat de retragerea adversarelor din ultimul act, perechea italiană formată din Federica Di Sarra și Anastasia Grymalska, din cauza unei accidentări.

Andreea Mitu a revenit în acest an în tenisul profesionist, după o pauză mai lungă. Fosta jucătoare de top 100 WTA a fost însărcinată și a născut un băiat pe cinci ianuarie 2018. Revenirea în circuit a fost una de bun augur pentru Mitu, care în luna iulie reușea că câștige proba de dublu a turneului BRD Open București, alături de Irina Begu. Fusese un wild-card acordat de organizatori pentru cele două.

Andreea Mitu a câștigat un turneu ITF în Italia! În 2016 juca optimi de finală la Roland Garros

Acest nou succes obținut de Mitu, ajunsă la 27 de ani, arată că românca ar putea bifa o ascensiune importantă în 2019, în cazul în care va fi pregătită din punct de vedere fizic. Andreea este pe locul 648 în proba de simplu și, înaintea competiției de la Santa Margherita era pe 172 la dublu. Cristina Dinu, 25 de ani, era pe 171 în proba de dublu și pe 382 la simplu.

Andreea Mitu a avut câteva performanțe excelente înainte de a fi nevoită să ia pauză, fiind însărcinată. Cea mai importantă dintre ele rămâne acea optime de finală pe care a disputat-o la Roland Garros 2016. De altfel, cea mai bună clasare a Andreei este chiar din iunie 2016, imediat după acel turneu de Grand Slam de la Paris, când reușea să atingă locul 68 în clasamentul WTA. A fost un weekend productiv și pentru o altă jucătoare din România. Ioana Loredana Roșca a câștigat un turneu ITF la Lousada, Portugalia, alături de Olga Parres Azcoitia, din Spania. Turneul din Portugalia era unul dotat cu premii totale de 15.000 de dolari.