News

Andreea Moldovan, dezvăluiri importante. Cine a participat la dezbaterile privind ordinul care a dus la demisia lui Voiculescu

16.04.2021 | 10:52
Andreea Moldovan dezvaluiri importante Cine a participat la dezbaterile privind ordinul care a dus la demisia lui Voiculescu
ADVERTISEMENT

Andreea Moldovan a făcut vineri, 16 aprilie, precizări privind ordinul care a dus la demisia sa și a ministrului Vlad Voiculescu.

Secretarul de stat a declarat că documentul a fost dezbătut “într-o companie mai mult decât selectă” pe parcursul a două zile succesive, la sediul Ministerului Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Moldovan spune că la discuții au participat reprezentanţi ai INSP, DSU, epidemiologi, asistenţi medicali, precum și fostul ministru Vlad Voiculescu, conform Hotnews. Vezi aici prima reacție a fostului ministru al Sănătății.

Andreea Moldovan, despre ordinul care a dus la demisia lui Voiculescu: „A fost agreat în două ședințe inclusiv cu reprezentanți INSP și ai lui Raed Arafat”

andreea moldovan, cîțu, voiculescu
Sursa foto: colaj Fanatik

„S-a discutat în 2 zile succesive ordinul, într-o companie mai mult decât selectă, inclusiv șefa INSP Adriana Pistol și Raed Arafat, forma a fost agreată de toata lumea. Nu am lucrat de capul meu, a fost o muncă de echipă”, a spus Moldovan.

„A fost o discuție de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificări, astfel încât forma finală a fost agreată de toată lumea la minister şi în grupul tehnico-ştiinţific”, a declarat Andreea Moldovan, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, alături de Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Ce spune Vlad Voiculescu despre ordinul privind noile criterii de carantină? ”A fost un pretext”

„Ordinul pentru carantinare a fost un pretext. Nu era necesar un aviz CNSU (așa cum a afirmat Florin Cîțu), au fost 2 zile de dezbateri, au fost decizii.

Ordinul stabilește date precum numărul de paturi libere de ATI, și erau niște recomandări, care nu am văzut să fie combătute de nimeni. Nu a fost altceva decât un pretext”, a spus Voiculescu în cadrul conferinței de presă de vineri dimineața.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a fost demis. ”Am preluat un Minister în colaps”

În seara de dinaintea demiteriilor ministrului Voiculescu și secretarului Moldovan, Ministerul Sănătății introducea noi criterii pentru instituirea carantinei în localități. Voci din PNL au acuzat că ordinul a fost publicat fără anunțarea premierului Cîțu. Ludovic Orban a spus de ordinul a fost „picătura care a umplut paharul”.

”Am găsit vulnerabilități și probleme înfricoșătoare. Ele vorbesc despre neputința coordonării, a unui sistem de a-și servi cetățenii. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de o anumită mentalitate ca să schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni precum Andreea Moldovan, nu de puține ori fiind criticați, ironizați. Am preluat un Minister în colaps și se vorbește mult despre imaginea unui ministru sau altuia”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri, 16 aprilie.

ADVERTISEMENT