News

Andreea Moldovan: ”Două săptămâni de carantină ar face minuni”. Florin Cițu, reacția categorică

07.04.2021 | 16:08
Andreea Moldovan: ”Două săptămâni de carantină ar face minuni”. Florin Cițu, reacția categorică
Andreea Moldovan: ”Două săptămâni de carantină ar face minuni”. Florin Cițu, reacția categorică. foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, crede că o carantină la nivel național „ar face minuni” pentru România.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

De asemenea, secretarul de stat a afirmat faptul că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată s-au arătat a fi eficiente.

ADVERTISEMENT

Andreea Moldovan, despre carantina totală: ”Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație…”

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a precizat Moldovan, conform Digi24.

Andreea Moldovan a răspuns că înțelege cât de grea ar fi o carantină totală, în special pentru cetățeni, cărora le este frică de limitările impuse de o astfel de măsură.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe.

ADVERTISEMENT

Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Reacția lui Florin Cițu: ” Ea dădea un exemplu teoretic”

PIB ul României Cîțu
Primul-ministru Florin Cîțu/ Sursa foto: hepta.ro

”Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a 2 săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens.

ADVERTISEMENT

Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown general, o carantinare. Mergem în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, de a ne vaccina cu toţii”, a spus premierul în cadrul unei conferințe susținute miercuri, 7 aprilie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri