News

Andreea Moldovan s-a angajat la OMS, după ce a fost dată afară de la Ministerul Sănătății

Andreea Moldovan s-a angajat la Organizația Mondială a Sănătății. Aceasta a fost dată afară de la ministerul din țara noastră.
25.05.2021 | 11:42
Andreea Moldovan sa angajat la OMS dupa ce a fost data afara de la Ministerul Sanatatii
Andreea Moldovan s-a angajat la OMS. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, s-a angajat la Organizația Mondială a Sănătății. Aceasta a anunțat noul său job pe pagina sa personală de Facebook.

Andreea Moldovan, angajată la OMS

Andreea Moldovan are, așadar, un nou loc de muncă, chiar la OMS. Și Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății a vorbit despre acest lucru, tot pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a discutat despre faptul că Andreea Moldovan este apreciată în afară, pentru că nu a fost prețuită în propria țară, precizând că aceasta va începe să lucreze la OMS, în Geneva.

„Dr. Andreea Moldovan va lucra la Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Geneva. Povestea recentă a Andreei este nu doar povestea unei românce profesioniste şi cinstite care are parte de apreciere mai degrabă în străinătate decât în ţara ei. Este o poveste comună a milioane de români”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu îi ia apărarea Andreei Moldovan și acuză statul că nu a știu să aprecieze un om calificat așa cum este ea. El a acuzat „presa mafiotă” că a atacat-o constant pe aceasta.

„Un detaliu suplimentar cred că merită remarcat: o româncă atacată de tot ce înseamnă presă mafiotă în această ţară a fost demisă de la vârful unei instituţii fără ca măcar o dată să îi fi fost reproşat ceva, fără să fi primit măcar un telefon înainte”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu aseamănă cazul Andreei Moldovan cu cel al Laurei Codruța Kovesi

De asemenea, Vlad Voiculescu a asemănat cazul acesteia cu cel al Laurei Codruța Kovesi și a precizat că statul a procedat exact la fel în ambele cazuri.

„Ultima dată când se întâmpla ceva similar – în cazul LCK – măcar ieşea purtătorul de cuvânt să anunţe. Acum a fost un comunicat de presă. La câţiva ani distanţă, statul român a ales să acţioneze la fel”, a mai scris Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Andreea Moldovan va lucra la Geneva

Andreea Moldovan a precizat că lucrează din Brașov, deocamdată, dar apoi, începând din iunie aceasta va începe oficial munca pentru OMS, în Elveția.

„Deocamdată până când se definitivează documentele lucrez ca şi consultant din Braşov, urmând ca la mijlocul sau sfârşitul lunii iunie, când contractual va fi definitivat, să plec efectiv în Geneva, să lucrez de acolo”, a declarat fostul secretar de stat pentru Adevărul.

Un alt lucru nou pentru Andreea Moldovan este numele său. Aceasta și-a schimbat numele de familie după căsătorie și a revenit la cel dinainte de mariaj. De acum, ea este Andreea Căpîlna.

Andreea Moldovan a fost demisă de la Ministerul Sănătății, după publicarea unui document în Monitorul Oficial, fără a-l anunțar pe prim-ministru. Acesta prevedea carantina națională.

ADVERTISEMENT