Sport

Andreea Prisăcariu, apărată de liderul mondial Iga Swiatek împotriva cyberbulling-ului: „Știu că există ură. Ar trebui să se oprească”

Într-un articol scris pentru BBC, Iga Swiatek (locul 1 WTA) a vorbit despre mesajele abuzive pe care jucătorii de tenis le primesc pe social media și a menționat-o și pe Andreea Prisăcariu (295 WTA).
27.05.2022 | 19:45
Andreea Prisacariu aparata de liderul mondial Iga Swiatek impotriva cyberbullingului Stiu ca exista ura Ar trebui sa se opreasca
Iga Swiatek, mesaj ferm împotriva cyberbulling-ului. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek (20 de ani) participă la Roland Garros 2022, turneu care are loc în perioada 22 mai – 5 iunie, dar și-a făcut timp să scrie un articol pentru BBC. Poloneza cu 29 de succese consecutive a vorbit despre cyberbulling-ul la care sunt supuși jucătorii de tenis.

Iga Swiatek, mesaj ferm împotriva cyberbulling-ului. Andreea Prisăcariu, apărată de liderul WTA

Iga Swiatek a adus-o în discuție și pe Andreea Prisăcariu (22 de ani), pe care a învins-o în două seturi, scor 6-0, 6-0, în barajul Polonia – România din Bilie Jean King Cup.

ADVERTISEMENT

„Oamenii care trimit mesaje abuzive sportivilor pe rețelele sociale reprezintă o problemă uriașă, inacceptabilă în societatea noastră. Recent, am jucat contra Andreei Prisăcariu în meciul cu România din Cupa Billie Jean King Cup și sunt conștientă că a primit mesaje negative, pentru că a pierdut. 

Nu știu ce s-a întâmplat exact în această situație, dar știu că există ură, iar aceasta e o problemă serioasă, care trebuie soluționată. 

ADVERTISEMENT

De multe ori, persoanele în cauză pariază și pierd bani – acesta ar fi un ‘motiv’ pentru abuzurile făcute -, dar ei ar trebui să știe că mesajele au un impact negativ. Ei nu știu ce se petrece în viețile noastre. Ar trebui să se oprească și să se gândească mai bine”, a scris Iga Swiatek, într-un articol publicat pe BBC.

Pe Instagram, Swiatek are 644 de mii de urmăritori, în timp ce pe Twitter este urmărită de 267,3 de mii de persoane.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt tipul de persoană care evită să citească mesajele primite. Nu prea îmi folosesc telefonul în timpul turneelor. Sunt conștientă însă că nu știu totul despre lume – am doar 20 de ani și încă învăț”, a adăugat liderul WTA.

Andreea Prisăcariu: „Celelalte jucătoare sunt cuminți?”

Chiar înaintea duelului cu Iga Swiatek din Billie Jean King Cup, Andreea Prisăcariu a oferit un interviu exclusiv pentru FANATIK, în care a vorbit, printre multe altele, și despre „gurile rele”.

ADVERTISEMENT

„Este amuzant pentru mine. Eticheta de rebelă mi-a fost pusă de presă. Dar de fapt nu mă cunoaște nimeni îndeajuns încât să știe cum sunt eu. Sunt diferită? Da. Sunt liberă în exprimare? Da. Sunt tatuată și îmi place să pozez? Absolut. Percepția pe care o au cei din exterior le aparține în totalitate. Nu e datoria mea să le definesc o imagine anume. Lumea oricum mă înțelege greșit în mare parte a timpului. Și sunt 100% împăcată cu ideea asta.

Nu las atitudinea altor persoane să-mi afecteze pacea interioară. Nu trăiesc să impresionez pe nimeni. Și nici nu vreau să le fac pe plac. Îi deranjează asta pe unii? Foarte bine! Dacă nu mă urăște nimeni înseamnă că fac ceva greșit. Pe mine asta mă ambiționează. Invidia și ura sunt binevenite. Eu oricum îi iubesc pe toți. Ce mă deranjează cel mai mult este prostia. Asta e altă poveste deja. Celelalte jucătoare… nu știu! Sunt cuminți? Iar eu sunt mai puțin cuminte?”, ne-a dezvăluit Andreea.

ADVERTISEMENT
Tags: