Sporturi

Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică: „Au fost doi ani grei, am făcut cât am putut”

05.12.2019 | 11:56
Andreea Raducan a demisionat din functia de presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica Au fost doi ani grei am facut cat am putut
Andreea Răducan nu mai este președintele Federației Române de Gimnastică. Sursă Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică. Anunțul a fost făcut de fosta mare sportivă joi, în cadrul unei conferințe de presă, iar motivul invocat a fost ratarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Andreea Răducan nu mai este președintele FRG

Andreea Răducan a susținut o conferință de presă prin care și-a anunțat demisia din fruntea Federației Române de Gimnastică. Sportiva care a cucerit medalia de aur la Sydney în 2000, susține că a renunțat la funcție din cauza ratării calificării echipelor de gimnastică la Jocurile Olimpice de la anul, și a lipsei de colaborare a unor membri ai Comitetului Executiv.

ADVERTISEMENT

Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a făcut să consider că e nevoie de schimbare, că poate nu sunt omul potrivit la conducerea federaţiei. Sub o formă sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluţii.

Nu sunt dispusă în continuare să-mi asum ceea ce nu se doreşte a se face în continuare, motiv pentru care am decis după şedinţa Comitetului Executiv să pun punct prezenţei mele în frunte FRG. . Cred că şi din cauza orgoliilor foarte mari ajungem în această situaţie”, a declarat Andreea Răducan, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Sportivii au avut totul la dispoziție”

Andreea Răducan susține că sportivii și antrenorii de la lotul național au beneficiat de toate condițiile necesare pentru a obține calificarea în proba de gimnastică pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă lipsa unui colectiv care să dorească o schimbare a dus la rezultatul de la Stuttgart.

Pe bârnă era mult mai simplu decât să rămân aici ca preşedinte al federaţiei. Anul acesta FRG a avut cel mai mare buget. Sportivii şi antrenorii au avut totul la dispoziţie pentru a-şi desfăşura activitatea aşa cum trebuie. Ceea ce mi-a lipsit în mod direct a fost o echipă care să fie dornică de schimbare”, susține Andreea Răducan.

ADVERTISEMENT

După ratarea calificării la proba pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România va fi reprezentată la evenimentul din vara anului viitor doar în proba individuală, de Marian Drăgulescu, la sărituri, și de Maria Holbură, individual compus.

Tags: