News

Andreea Raicu, diagnostic crunt primit de la medici! Ce simptome acuza vedeta

06.04.2019 | 14:48
Andreea Raicu, diagnostic crunt primit de la medici! Ce simptome acuza vedeta

Andreea Raicu a povestit în această după-amiază, în emisiunea ”În fața ta!”, de la Digi 24, despre un moment sensibil din viața sa. Fosta prezentatoare de televiziune a vorbit deschis despre depresie, supranumită și ”boala secolului” și problemele emoționale cu care s-a confruntat timp de mulți ani. Simptomele pe care vedeta le-a avut sunt anxietate, îndrijorare fără un motiv evident, sentimentul de a fi copleșit, teamă, tristețe, oboseală.

Andreea Raicu a vorbit despre diagnosticul crunt primit de la medici

”Am fost diagnosticată cu depresie. Din punctul meu de vedere, depresia a fost foarte vicleană. Ce pot să spun că s-a întâmplat în cazul meu… nu mai aveam poftă de viață, energie, nu mai aveam nimic care să mă motiveze. Trăiam într-un automatism în care ieșeam afară, zâmbeam și mă întorceam acasă, iar eu rămâneam cu nefericirea. Aveam o mare tristețe interioară”, a explicat Andreea.

Întrebată cum a încercat să rezolve și să scape de acest diagnostic, fosta prezentatoare TV a mărturisit că: „Depresia e ceva despre care nu vorbim. Ăsta este și motivul pentru care am ales să vorbesc despre acest subiect. Lumea nu vrea să vorbească despre asta. Noi simțim nevoia să ne integrăm și noi ne facem că ea nu există. Am făcut terapie, dar multă vreme terapia pe care am făcut-o m-a ajutat la nivel conștient. 90% sunt emoții, traume, iar ele stau în subconștient. Eu a trebuit să intru în subconștient să văd ce pot schimba acolo”, a povestit vedeta. De asemenea, la întrebarea ”cât de jos ai ajuns din cauza depresiei?”, Andreea Raicu a repetat de 4 ori cuvântul ”jos”.

Andreea Raicu, diagnostic crunt primit de la medici! Ce simptome acuza vedeta
Andreea Raicu, diagnostic crunt primit de la medici!

”Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat și care m-au făcut să mă simt liberă este acceptarea”

Cât despre ajutorul pe care l-a primit din partea celor apropiați, a spus: „Te ajută să ai prieteni lângă tine în momentele astea, doar că ei nu știu ce să facă. În vremea aia mi se spunea foarte des << Ești frumoase>>, iar eu refuzam să aud așa ceva. Plus că prietenii vin cu soluții.

Un om care are depresie nu are nevoie de soluții, ci de comunicare”. Unul dintre lucrurile care a ajutat-o să ”iasă la lumină” a fost acceptarea. „Nu știu de ce femeile ascuns depresia, dar are legătură cu acceptarea. Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat și care m-au făcut să mă simt liberă este acceptarea lucrurilor din jurul meu, acceptarea faptului că nu pot schimba totul”, a mai spus Andreea Raicu.