News

Andrei Baciu, anunț îngrijorător cu privire la pandemie: „Valul patru va fi cel mai intens”. Când se va termina

Andrei Baciu a făcut un anunț îngrijorător cu privire la pandemie. El a explicat că valul patru va fi cel mai intens. FANATIK vă spune când a estimat să se va termina
14.09.2021 | 22:38
Andrei Baciu anunt ingrijorator cu privire la pandemie Valul patru va fi cel mai intens Cand se va termina
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele CNCAV a vorbit despre modul în care se derulează valul patru al pandemiei. Acesta a explicat că este îngrijorătoare creșterea foarte rapidă a cazurilor de infectare.

Secretarul de stat a fost invitat în cadrul unei emisiuni de la Digi24. El a explicat că, în contextul în care tulpina Delta a devenit dominantă, acest val va fi mai mai sever decât cele de până acum.

ADVERTISEMENT

Andrei Baciu, anunț îngrijorător cu privire la pandemie: „Valul patru va fi cel mai intens. Când se va termina

 

Secretarul de stat a subliniat că vaccinarea ne poate scăpa de pandemie: „datele pe care le avem şi în România, şi peste tot, la nivel planetar, spun un singur lucru, faptul că vaccinarea este singura care va închide pandemia.”

 

Cu privire la momentul în care pandemia se va termina, oficialul a explicat că unele țări vor scăpa mai rapid de virus, în timp ce altele o vor face mai târziu. Sfârșitul pandemiei va veni într-o „manieră neconformă”.

ADVERTISEMENT

„Statele care reuşesc să capete o imunitate mai solidă şi mai repede, în principal cu ajutorul vaccinării, vor închide acest capitol, iar ultimele faze sunt definite doar de mici hotspoturi, care mai apar în mici grupuri de persoane nevaccinate sau oricum fără imunitate. Altfel, vor fi state care o să treneze cu această situaţie a la long, lucru care vine la pachet, zilnic, cu decese care sunt prevenibile,” a spus Andrei Baciu.

„Practic, despre acest lucru vorbim, intensitatea acestui val 4 în care am intrat acum depinde de acest lucru. Cel mai probabil, acesta va fi probabil cel mai intens val pe care îl trăim,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

„Din nefericire, lucrurile sunt mult mai accelerate, toată această situație fiind generată de contagiozitatea acestei tulpini, care infectează mult mai repede și mult mai multe persoane, lucru pe care îl vedem și în datele de zi cu zi”.

Andrei Baciu: „Cel mai probabil, vaccinarea va deveni sezonieră”

Secretarul de stat a afirmat că, după cum arată lucrurile în prezent, cel mai probabil, vaccinarea va deveni sezonieră. El a spus și cum ar trebui să perceapă oamenii pandemia.

ADVERTISEMENT

„Cred că este esenţial să ajustăm percepţia vizavi de acest subiect. Pandemia nu se va încheia în aceste luni, nu se va încheia în aceste săptămâni nici în România, nici în alte părţi. Însă putem să ne favorizăm starea de sănătate făcând următoarea analiză: pe ce pot eu ca persoană să-mi concentrez timpul şi energia?” a spus Andrei Baciu.

„Pot să iau în calcul tot felul de scenarii, fiind captiv al acestui fenomen de fake news, care este foarte prezent în mediul online şi a început să domine discuţia, sau, pe de altă parte, pot să mă uit la beneficiile vaccinării şi chiar dacă nu iau în calcul acum decizia vaccinării, pot să-mi concentrez energia şi atenţia către un simplu gest: masca. O mască purtată corect te protejează într-o mare măsură,” a adăugat acesta.

Marți, 14 septembrie 2021, autoritățile au transmis că numărul de infectări a ajuns aproape de 4.000. În creștere au fost și decesele, iar situația din spitale este îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT
Tags: