News

Andrei Baciu, reacție după demiterea lui Vlad Voiculescu! Ce spune despre locurile ATI

16.04.2021 | 08:32
Andrei Baciu reactie dupa demiterea lui Vlad Voiculescu Ce spune despre locurile ATI
ADVERTISEMENT

Andrei Baciu a oferit o primă reacție după demiterea lui Vlad Voiculescu! Secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, Baciu a preluat atribuțiile premierului Florin Cîțu, ministru interimar la Sănătate.

Acesta nu s-a ferit și a explicat că principalele obiective sunt, în acest moment, creșterea capacității secțiilor de terapie intensivă și găsirea modalităților prin care să se reducă numărul de persoane infectate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Baciu spune că nu se pune problema ca salariul cadrelor medicale să scadă, așa cum s-a behiculat în spațiul public.

Andrei Baciu, reacție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății!

„Le-am transmis tuturor celor cu care am discutat că împreună trebuie să găsim cele mai bune soluții ca în spitale să existe suficiente locuri în secțiile ATI pentru cei care fac forme severe ale bolii COVID-19.

ADVERTISEMENT

Împreună cu specialiștii în domeniu, trebuie să găsim noi modalități prin care să reducem numărul de infectări cu SARS-COV2”, a scris Andrei Baciu pe o rețea de socializare.

„Nu se pune problema ca salariile personalului medico-sanitar să scadă. Este important să ne concentrăm pe măsuri prin care românii să resimtă cât mai puțin efectele pandemiei.

ADVERTISEMENT

Iar de la 1 iunie să ne așezăm la aceeași masă și să începem să eliminăm cele mai multe dintre restricțiile aflate acum în vigoare. Iar calea pentru ieșirea din pandemie este una singură: vaccinarea!”, a mai precizat Andrei Baciu.

Acesta a mai tarnsmis că la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 s-au luat mai multe măsuri privind creșterea capacității de imunizare.

ADVERTISEMENT

„Am depășit 80.000 de doze administrate în doar 24 de ore, iar în câteva zile ne dorim să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că România va primi suplimentar 4,2 milioane de doze de ser Pfizer/BioNTech și că se depun „toate eforturile ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de români și vrem ca revenirea la normalitate să aibă loc într-un timp cât mai scurt”.

ADVERTISEMENT