ADVERTISEMENT
News

Andrei Baciu, secretar de stat, anunță câți oameni vaccinați s-au infectat cu coronavirus. Care este numărul acestora

Autor: Rareș Mușătoiu | 06.05.2021 | 22:30
Andrei Baciu, secretar de stat, anunță câți oameni vaccinați s-au infectat cu coronavirus. Care este numărul acestora
Cum vor putea călători românii care au fost bolnavi de Covid-19, dar nu au dovezi în această privință foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a oferit un anunț extrem de important despre numărul persoanelor vaccinate care, totuși, s-au infectat cu SARS-CoV-2, în contextul în care au finalizat schema de imunizare.

ADVERTISEMENT

Baciu a oferit zilele trecute un anunț foarte important, informând românii că a doua doză se poate realiza în alt centru de vaccinare decât cel în care s-a efectuat prima doză, dacă persoana dorește acest lucru.

Secretarul de stat a făcut un apel în perioada sărbătorilor pascale la români să își convingă apropiații să se vaccineze pentru a depăși această situație dificilă generată de pandemie.

Andrei Baciu, secretar de stat, anunț despre oameni vaccinați s-au infectat cu coronavirus. Care este numărul acestora

“Toate abordările de recompensare din partea statului pentru cei vaccinați variază și sunt adaptate pe profilul socio-cultural al populației, așa că fiecare societate a adaptat măsurile pe care le-a considerat cele mai eficiente.

ADVERTISEMENT

Suntem în grafic, trebuie să menținem ritmul, avem o soluție să închidem acest capitol nefast, să ne protejăm familiile și cel mai important este să îi încurajăm pe cei dragi să se prezente la orice centru de vaccinare, nu mai e nevoie de programare.

Echipele mobile din rural reprezintă o soluție foarte utilă și eficientă, nu vorbim de foarte multe echipe mobile, deoarece nu avem o resursă mobilă foarte mare, vorbim de 100 de vaccinări pe zi pentru o echipă, lucru care este cumva similar cu o echipă dintr-un centru de vaccinare.

Este ceva foarte util pentru aceste comunități îndepărtate unde accesul la servicii medicale este oricum dificil.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem o colaborare între autoritățile locale, primarul care coordonează și autoritățile centrale, depinzi foarte mult de partea de programare, trebuie să știi câte persoane vor să se vaccineze, pentru a pregăti resursele și să știi cât aloci respectivei localități.

Nu ne dorim să irosim zile, de aceea este esențial ca programarea persoanelor care își doresc să fie făcută foarte precis. Există comunități cum era cea din Afumați unde puteai ajunge foarte ușor la locuitori, prin grupuri de Facebook, dar nu au toate comunitățile această posibilitate.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să știm când ajungem să avem imunitatea maximală, ori această începe să ajungă la două-trei săptămâni după doze de rapel. Dacă intrăm în contact cu o particulă virală și noi suntem anterior acestui moment, este posibil să ne infectăm.

După a doua doză, vorbim între 1500-2000 de persoane, cu o mențiune foarte importantă, există un procent foarte mic care nu câștigă protecție împotriva acestui virus, nici ca urmare a trecerii prin boală, nici după vaccinare, constelația genetică nu îi oferă această protecție”, a declarat Andrei Baciu la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT