News

Andrei Baciu, secretar de stat: “De Paște, haideți să convingem oamenii să se vaccineze, cum trimitem și urări”

28.04.2021 | 21:22
Andrei Baciu secretar de stat De Paste haideti sa convingem oamenii sa se vaccineze cum trimitem si urari
ADVERTISEMENT

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a comentat miercuri la B1TV, situația campaniei de vaccinare în România, declarând că: “vin sărbătorile, haideți acum de Paște să convingem oamenii să se vaccineze, așa cum trimiteam urări în anii trecuți”.

În urmă cu câteva zile, Baciu a declarat că vor fi implementate centre drive-thru în mai multe locuri din țară, pentru ca oamenii să aibă acces mai ușor la vaccin.

ADVERTISEMENT

Secretarului i-au fost delegate atribuțiile de interimar la Ministerul Sănătății de către Florin Cîțu, după ce Vlad Voiculescu a fost demis în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Andrei Baciu, secretar de stat: “De sărbători, haideți să convingem oamenii să se vaccineze, la fel cum facem urările”

“Sunt elemente importante în atingerea acestui obiectiv de 10.4 milioane de oameni vaccinați în septembrie, sunt borne pe care le atingi pe parcurs. Când vorbim de cifre importante, acest lucru se va simți în transmiterea comunitară.

ADVERTISEMENT

Când sunt patru-cinci persoane din zece imunizate, prin vaccinare sau prin boală, transmiterea comunitară ar fi mult mai mică, numărul de cazuri noi ar scădea, iar asta poate să vină cu oportunități epidemiologice care vor fi discutate la acest moment.

Fiecare cunoaște pe cineva care a trecut prin boală sau pe cineva care a fost într-o situație critică, dar mai este și un alt pericol.

ADVERTISEMENT

Sunt tot felul de variante emergente, uitați-vă ce se întâmplă în India. Vaccinarea rămâne singura variantă, avem exemple că funcționează lucrurile, ne uităm la Israel, SUA și Marea Britanie. Oamenii de acolo au avut acces și la mai multe doze, dar s-au și solidarizat.

Realmente acest lucru ține de noi. Vin sărbătorile pascale, fiecare avem o listă de oameni cărora le dăm câte un mesaj și le urăm ceva de sărbători, haideți să facem același lucru cu vaccinarea, să îi sunăm, să îi convingem să se programeze, să îi ajutăm.

ADVERTISEMENT

Avem 993 de puncte de vaccinare, avem 3000 de medici de familie, centre drive-thru, maratoane, companiile private încep vaccinarea.

Există importante avantaje pentru toată lumea, sigur persoanele tinere trăiesc cu altă viziune, cu toții am avut 20-25 de ani, într-o stare de sănătate deplină, nu ne uitam la boli, maladii, gripe sau SARS-CoV-2.

În acest val, sunt persoane de 30-40 de ani care au ajuns la terapie intensivă, cu o stare bună de sănătate.

Haideți să ne uităm la imagini pe Internet, ce se întămplă în locurile unde sunt persoane multe vaccinate, este realmente altă viață acolo”, a declarat Adrian Baciu la B1TV.

ADVERTISEMENT