News

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunț important. De când se vor putea vaccina românii în centre drive-thru

23.04.2021 | 21:25
Andrei Baciu secretar de stat in Ministerul Sanatatii anunt important De cand se vor putea vaccina romanii in centre drivethru
ADVERTISEMENT

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a oferit un anunț foarte important pentru români, vineri, la Digi24, despre când se vor putea vaccina românii în centre de tip drive-thru și unde vor fi organizate acestea.

Campania de vaccinare pare că, în anumite zone, bate pasul pe loc. În multe județe, nu mai există persoane înscrise pe listele de așteptare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ o lună, Centrul pentru Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii a publicat un studiu care arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu mai transmit boala.

Andrei Baciu, veste importantă pentru români. Când se vor putea vaccina românii în centre drive-thru

“La Timișoara s-a făcut un maraton de vaccinare, oricine poate să vină cu buletinul timp de trei zile și să se vaccineze, iar acest demers merge foarte bine. Se vor mai face demersuri de acest tip și în alte părți.

ADVERTISEMENT

Se vor face centre drive-thru în București, Cluj, Iași începând de săptămâna următoare. Practic, accesul la vaccinare va fi mult mai rapid. Când ai câteva ore libere, te duci acolo și te vaccinezi.

Acestea nu vor fi exemple singulare, va trebui să multiplicăm centrele, dar și metodele. Jumătate din populația României este în zona rurală, acolo va trebui să mergem cu alte tipuri de variante.

ADVERTISEMENT

Nu este atât de complicat să te programezi, dar, se pare că pentru unii oameni din marile orașe este destul de greu să se gândească dacă vor avea timp într-o anumită zi, atunci când primesc mesajul.

S-a demarat, astăzi în București sunt două companii mari, BGS și KFC care au pornit vaccinarea angajaților.

ADVERTISEMENT

Companiile își pot organiza activitățile de vaccinare pentru angajați și familiile acestora, pentru a crește o accesibilitate a vaccinurilor, tocmai pentru a reuși să își continue activitatea economică.

Informația despre această procedură prin care companiile își pot vaccina angajații ne-am asigurat că va ajunge peste tot.

Luni, există 500 de persoane din Horeca care vor fi vaccinate, în cadrul unui eveniment la Hanul lui Manuc. O echipă mobilă se va deplasa acolo și acele persoane vor fi imunizate.

Orice formă de operator economic trebuie să facă o listă, aceasta va fi trimisă la Direcția de Sănătate Publică, cu care noi am discutat de mai multe ori despre aceasta temă și, care, trebuie să centralizeze aceste liste.

Apoi, DSP trebuie să evalueze numărul de persoane și să aloce un personal medical pentru a merge acolo să vaccineze, în funcție de disponibilitatea personalului medical”, a declarat Andrei Baciu la Digi24.

ADVERTISEMENT