Sport

Andrei Burcă, 60 la sută șanse să fie titular! Cum arată primul 11 al României pentru meciul cu Ucraina

România este la 3 zile distanță de debutul la turneul final EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu are mici dubii în privința primului 11 cu care va juca împotriva Ucrainei.
Andrei Burca 60 la suta sanse sa fie titular Cum arata primul 11 al Romaniei pentru meciul cu Ucraina
Andrei Burcă și Andrei Rațiu, doi dintre oamenii așteptați să intre titulari în România - Ucraina. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

România – Ucraina este meciul cu care tricolorii vor debuta la turneul final continental din Germania. Partida va avea loc luni, 17 iunie, ora 16:00, la Munchen. Cu fiecare zi care se apropie de întâlnirea cu vecinii ucraineni, selecționerul Edi Iordănescu începe să-și creioneze primul 11.

Andrei Burcă e cel mai important semn de întrebare al selecționerului în privința primului 11. „Sunt șanse de 60 la sută să intre titular!”

În mare, Iordănescu are pe foi deja primul 11 cu care vrea să abordeze meciul cu Ucraina. Va mai aștepta niște răspunsuri în zilele următoare de la antrenamente și de la staff-ul medical. Cel mai important semn de întrebare este în privința lui Andrei Burcă, 31 de ani, unul dintre titularii de drept ai naționalei, dar care vine după o accidentare.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă nu a mai jucat din 27 aprilie, a fost adus la București înainte de reunirea lotului și tratat de către medicii naționalei. Recuperarea a decurs bine, chiar dacă fundașul lui Al Akhdod nu a prins niciun minut în cele două amicale, cu Bulgaria și Liechtenstein. Înainte de plecarea spre Germania, Burcă a intrat la antrenamente cu echipa.

Aici, în cantonamentul de la Wurzburg, fundașul central s-a antrenat fără probleme în fiecare zi. Ba au fost momente când, la jocul școală comandat de Iordănescu, Burcă a evoluat pe post de jolly-joker între cele două echipe, consumul fizic fiind deosebit de intens. În acest moment, stoperul este în creștere evidentă.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse de 60 la sută ca Burcă să intre titular cu Ucraina. Totul depinde de cum se comportă în cele 3 zile care mai sunt până la meci”, este concluzia celor din staff-ul naționalei. În mod normal, Burcă va intra titular și va face pereche cu Drăgușin. Adică, exact cuplul de fundași centrali cu care România s-a calificat la Euro 2024, terminând neînvinsă grupa din preliminarii.

România va juca 4-1-4-1 și contra Ucrainei. Primul 11 este foarte aproape de cel folosit la 0-0 cu Bulgaria

În cazul în care Andrei Burcă va resimți probleme și staff-ul va decide că nu intră din primul minut, există variante. Din informațiile FANATIKcel care va intra alături de Drăgușin ar fi Racovițan, așa cum s-a întâmplat la 0-0 cu Liechtenstein. Cei doi au mai jucat împreună și la naționala de tineret.

ADVERTISEMENT

Primul 11 al României împotriva Ucrainei va fi foarte aproape de cel trimis în amicalul cu Bulgaria de săptămâna trecută. România va juca același 4-1-4-1. La acest moment, singura modificare la care va apela Iordănescu este cea a perechii lui Radu Drăgușin. Situația e analizată în rândurile anterioare.

În rest, titularul dintre buturi va fi Florin Niță. Acesta i-a luat fața lui Horațiu Moldovan, titularul cu care România a încheiat en-fanfare preliminariile Euro. Linia de apărare îi va avea în benzi pe Rațiu și pe Bancu, iar în fața lor rămâne Marius Marin, găselnița lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește compartimentul ofensiv, vor fi oameni rapizi pe laterale și în poziția vârfului de careu. Linia de patru mijlocași va avea o componență interesantă, cu Man la dreapta și Mihăilă la stânga. În centru vor juca Stanciu și Răzvan Marin, care vor face un triunghi în mijlocul terenului cu Marius Marin. Cele mai mari șanse să intre în poziția de atacant central le are Denis Drăguș.

Ce prim 11 pregătește Edi Iordănescu pentru România – Ucraina

Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT