Sport

Andrei Burcă ratează toată pregătirea de vară cu CFR Cluj! Când revine fundașul. Exclusiv

La doar câteva zile după încheierea sezonului, Andrei Burcă s-a accidentat la genunchi și CFR Cluj nu-l va avea în pregătiri.
30.05.2021 | 15:43
Andrei Burca rateaza toata pregatirea de vara cu CFR Cluj Cand revine fundasul Exclusiv
La doar câteva zile după încheierea sezonului, Andrei Burcă s-a accidentat la genunchi și CFR Cluj nu-l va avea în pregătiri. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FRF a anunțat că fundașul ardelenilor s-a accidentat la antrenamentul de vineri al naționalei României, iar selecționerul Mirel Rădoi a decis să-l cheme de urgență pe Iulian Cristea.

După un set de analize s-a dovedit că accidentarea este mai gravă decât se estimase inițial, astfel că jucătorul a devenit indisponibil pentru amicalele cu Georgia și Anglia și a părăsit cantonamentul.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu îl va avea în pregătiri pe Andrei Burcă

”Andrei Burcă a suferit o entorsă la nivelul genunchiului drept și astfel a devenit indisponibil pentru partidele cu Georgia și Anglia, azi va părăsi cantonamentul”, este comunicatul prin care FRF a anunțat problemele jucătorului.

Pe lângă absența de la prima reprezentativă, FANATIK a aflat că accidentarea îi va afecta și pe cei de la CFR Cluj deoarece Andrei Burcă va rata întreaga pregătire de vară și chiar începutul sezonului viitor.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, jucătorul are afectate ligamentele colaterale de la genunchiul drept și va fi nevoit să stea departe de teren aproximativ cinci săptămâni.

Fundașul ratează startul sezonului

În aceste condiții, Andrei Burcă va putea să revină la antrenamente abia în jurul datei de 15 iulie și nu va putea efectua pregătirea de vară, deoarece CFR Cluj se reunește în 9 iunie.

ADVERTISEMENT

Mai mult, este puțin probabil că internaționalul român va putea intra direct la meciuri, astfel că cel mai probabil va rata și câteva întâlniri din startul sezonului viitor al Ligii 1, care începe la 16 iulie, dar și din preliminariile Ligii Campionilor.

Viitorul sezon al Ligii 1 va avea fix același format ca și cel recent încheiat: sezon regulat 30 de etape, apoi play-off tur-retur, iar în play-out doar un tur.

ADVERTISEMENT

Adio transfer în străinătate

Andrei Burcă a fost unul dintre jucătorii de bază pentru antrenorul Edi Iordănescu în parcursul de cucerire al celui de-al patrulea titlu consecutiv de către CFR Cluj, iar el urma să fie pilonul defensivei și în sezonul următor, după plecarea brazilianului Paulo Vinicius.

Nu de puține ori în acest an, fundașul central al ardelenilor a mărturisit că și-ar dori să prindă un transfer în străinătate în această var, însă această accidentare ar putea să-i dea peste cap toate planurile.

Calificată în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj îşi va afla pe 15 iunie primul adversar. Campioana României va fi în urna capilor de serie în primele două tururi şi va evita nume grele precum Dinamo Zagreb, Olympiacos, Steaua Roşie Belgrad, Ludogoreţ, Slavia Praga sau Young Boys Berna. Meciurile din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa pe 6-7 şi 13-14 iulie, în timp ce partidele din turul 2 sunt programate pe 20-21 şi 27-28 iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: