Sport

Andrei Burcă știe ce i-a lipsit CFR-ului în eșecul de la Jablonec. ”S-au schimbat multe la club, în staff”

Campioana României și-a început aventura europeană în compania celei mai slab cotate echipe din grupa D, Jablonec. Chiar și așa cehii s-au impus în fața trupei lui Dan Petrescu.
17.09.2021 | 00:50
Andrei Burca stie ce ia lipsit CFRului in esecul de la Jablonec Sau schimbat multe la club in staff
Andrei Burcă
ADVERTISEMENT

Antrenorul feroviarilor și-a citit bine adversarii. Cehii au fost mai buni, în vreme ce Culio, Deac sau Camora au părut doar o mână de foști mari jucători, obosiți, ajunși la finalul unui drum istovitor.

Culio s-a întors în România nepregătit fizic și acest lucru s-a văzut. Se bucură de susținerea necondiționată a antrenorului Dan Petrescu care, deși a observat forța fizică a cehilor, a ales să-l titularizeze pe argentinianul de 38 de ani, lent și neinspirat și la Jablonec, ca și la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă: ”Dacă îți dai viața pe teren nu are nimeni ce să-ți reproșeze”

CFR a intrat rău în meci. În prima repriză ardelenii nu au reușit să țină de minge. Au început mai bine repriza a doua, dar tot gazdele au fost mai periculoase.

În repriza a doua feroviarii a alergat mult, au făcut risipă de efort, dar și-au pierdut concentrarea și Camora a comis-o în cel mai nepotrivit moment. Andrei Burcă a avut puterea să-și felicite adversarii și a recunoscut schimbările din ultima perioadă i-au destabilizat pe campionii României.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să-i felicităm. Consider că au fost mai buni, chiar dacă și noi a avut ocazii, ei au fost mai buni. Noi trecem printr-o schimbare, trebuie să muncim mai mult la antrenamente să înțelegem ce ne cere Mister.

A spus Mister la conferința de presă că e o echipă bună și toată lumea a crezut că bagă de la el. Trebuie să fim realiști, și Botoșani a câștigat, dar noi am avut ocazii, aici la fel.

ADVERTISEMENT

Mister a știut ce să ne spună la pauză. Am intrat în repriza a doua montați, ei nu au avut mingea până la acel penalty. Am continuat să jucăm nu ne-am băgat cu curu în poartă.

S-au schimbat multe în club, în staff, noi suntem răspunzători de ceea ce se întâmplă la echipă. Jablonec a terminat pe 3 în Cehia, știu ce-și doresc, au stilul lor, îi felicităm în această seară, dar la retur va trebuie să ne concentrăm să câștigăm”, a spus Andrei Burcă la finalul partidei de la Jablonec.

ADVERTISEMENT

Apărătorul central care la un moment dat cocheta și cu echipa națională a vorbit și despre faza în care Camora a comis henț și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică.

”Nu știu dacă nu a fost fault înainte de hențul lui Camora. Trebuie să ștergem cu buretele aceste două meciuri și trebuie să fim din nou o echipă unită, să ne dăm viața pe teren, atunci nimeni nu va mai avea ce să ne reproșeze. Trecem printr-o perioadă dificilă”, a mai spus Burcă.

Bogdan Mara îl apără pe Culio

Directorul sportiv al campioanei CFR Cluj, Bogdan Mara, a ținut să explice lipsa de formă a argentinianului Emannuel Culio și a a precizat că datoriile către jucători au fost achitate, banii neputând fi o scuză pentru lipsa de concentrare a fotbaliștilor lui Dan Petrescu.

”Culio are nevoie de câteva meciuri. Nu este uşor să revii după o perioadă în care nu ai jucat la nivel înalt. Şi el şi Bordeianu au nevoie de meciuri în picioare. Am încredere în ei şi sunt convins că ne vor ajuta în continuare. Datoriile către jucători au fost achitate”, a spus Bogdan Mara la Telekomsport.

Oficialul feroviarilor a trecut în revistă și lista jucătorilor accidentați care, dacă ar fi fost apți din punct de vedere fizic, ar fi schimbat în bine joc campioanei CFR.

”Sigurdjson este accidentat. Şi el şi Susici, şi Alibec, avem foarte multe accidentări din păcate”, a mai adăugat Bogdan Mara.

ADVERTISEMENT