News

Andrei Caramitru, atac direct la adresa diasporei. ”Sunt peste ce aveți voi în satul vostru din Spania sau Italia”

Fostul consilier al lui Dan Barna (USR), Andrei Caramitru, i-a criticat recent pe românii care muncesc în străinătate și i-a sfătuit să revină în țară pentru a-și deschide afaceri.
01.08.2022 | 13:58
Andrei Caramitru atac direct la adresa diasporei Sunt peste ce aveti voi in satul vostru din Spania sau Italia
Andrei Caramitru nu înțelege de ce românii din diaspora nu revin în țară. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, Andrei Caramitru a indicat că ”cea mai mare frustrare acumulată în societatea noastră e la cei din diaspora care au plecat acum vreo 10, 20 de ani”.

Andrei Caramitru susține că știe cum e viața din diaspora

Fiul marelui actor Ion Caramitru a subliniat că mulți dintre românii din străinătate refuză realitatea și ”trăiesc o oarecare dramă personală”.

ADVERTISEMENT

Fostul consilier al lui Dan Barna a explicat că acesta este motivul pentru care AUR a avut succes în diaspora. În aceeași postare, Andrei Caramitru a completat că în momentul plecării din țară, conaționalii au lăsat în urmă salarii de câteva sute de euro pentru unele de peste 1.000 de euro.

Între timp, acesta susține că realitatea economică din România s-a schimbat, iar o casieră de la Lidl câștigă 800 de euro în mână, cu tichete de masă cu tot. De asemenea, acesta are informații conform cărora un șef de raion are un salariu între 1.300 și 1.800 euro net pe lună.

ADVERTISEMENT

Caramitru a continuat seria acestor exemple cu veniturile lunare ale unui șofer Uber sau ale unui curier Glovo, despre care a aflat că ar fi între 800 și 1.500 euro, în funcție de câte ore muncesc.

Caramitru are informații despre salariile românilor

Fostul consilier din USR știe și că o femeie de serviciu câștigă între 300 și 350 lei pe zi, adică 1.300, 1.600 de euro net pe lună. Conform informațiilor prezentate de Andrei Caramitru, un electrician bun încasează 300 de lei pentru o intervenție, adică 3.300 de euro.

ADVERTISEMENT

Asta dacă dacă lucrează 20 de zile pe lună. În același context, un chelner sau un frizer încaseză între 1.000 și 1.500 de euro, cu tot cu bacșișuri.

Subliniind că în prezent, românii din diaspora câștigă mai puțin decât rudele din România, fiul regretatului actor Ion Caramitru i-a invitat să revină în țară și să-și deschidă câte o mică afacere.

ADVERTISEMENT

Cunosc și designeri, specialiști în horticultură sau alte chestii care acum fac peste 10.000 EUR pe lună aici (ar fi fost imposibil pentru ei așa ceva acolo).

Și dacă mă luați că spitalele sunt de rahat. Da, sunt. Dar puteți merge la zecile de spitale noi private, sunt peste tot, care sunt peste ce aveți voi în satul vostru din Spania sau Italia”, a mai transmis Caramitru.

ADVERTISEMENT