News

Andrei Caramitru, plan concret pentru reducerea numărului de bugetari! „Cum trebuie gândită „operația”?”

11.06.2019 | 12:01
Andrei Caramitru plan concret pentru reducerea numarului de bugetari Cum trebuie gandita operatia

Omul care l-a consiliat pe liderul USR, Dan Barna, Andrei Caramitru a oferit un plan concret pentru reducerea numărului de bugetari! Acesta a prezentat câțiva pași pe care partidele de opoziție trebuie îi îndeplinească pentru a rezolva o problemă stringentă. „Din păcate situația dezastruoasa a bugetului și politizarea excesivă vor obliga orice guvern sa ia măsuri. Însă este foarte important cum sa facem asta. Obiectivul nu este să “dăm afară” ci să reducem cheltuielile afectând cât mai putini oamenii cinstiti, sa depolitizam și sa eficientizam statul (care acum nu poate livra nimic – nici drumuri, nici spitale, nici scoli)”, a scris Andrei Caramitru pe o rețea de socializare.

Andrei Caramitru, plan concret pentru reducerea numărului de bugetari!

„Cum trebuie gândită “operația”? Trebuie tăiate pensiile speciale (prin supra-taxare dacă altfel nu e acceptabil juridic) și eliminat cumulul de venituri de la stat (nu poți avea mai multe salarii și pensii in paralel – doar un venit). Eliminate sporurile si bonusurile aberante date către bugetarii “de top”, care deja câștiga mult. Cum sa dai “spor de hrană” de exemplu unuia care deja câștiga 10’000 de lei pe lună?

Eliminați politrucii, amantele și sinecurile (sunt cel puțin 100’000 in sistem). Oamenii ăștia “dublează” pe alții, au funcții fără sens sau nu fac nimic. Oamenii ăștia de fapt nici nu trec pe la birou. In locul lor trebuie promovați cei mai buni și curați din sistem – chiar dacă sunt tineri și nu au relații politice. Simplificare organizatorica. Nu e nevoie de mai mult de 15 ministere și de 30 secretari de stat. Multe departamente sau entități sunt redundante

Andrei Caramitru, plan concret pentru reducerea numărului de bugetari! Bugetari
Andrei Dumitru crede că aparatul bugetar este mult prea mare. Sursa foto – facebook

„Cum trebuie gândită „operația”?”

Restructurarea aparatului administrativ din primării și comasarea primăriilor din satele mici. In multe locuri – exista un angajat la 50-100 de oameni (e enorm și absurd). Avem de 2 ori mai multe primării decât in Polonia. Funcțiile pur politice (cum ar fi inspectoratele școlare) trebuie eliminate. Digitalizare și eficientizare. Gradual – trebuie simplificate procedurile și – natural – va fi nevoie de mai putini oameni care învârt dosare cu șină.

Deci in nici un caz nu trebuie tăiat fără cap, sau tăiate salariile la toți la fel (cum a făcut Boc). In nici un caz nu trebuie protejați angajații la stat care fac parte din PNL și nu din PSD. Sau înlocuiți de alții – care sa facă parte din alt partid. Sper ca prietenii din PNL sa dezbată cu noi temele de mai sus. Știu că pentru ei unele sunt grele – au multe primării la sate, au foarte multi membrii de partid prin administrație in județele controlate de ei. Însă sunt sigur că înțeleg bine temele de mai sus”, a mai scris Andrei Caramitru.

Tags: