News

Andrei Caramitru, teorie îngrijorătoare legată de vizita lui Macron în România. Dacia și spațiul Schengen pe masa negocierilor

Andrei Caramitru înaintează o teorie îngrijorătoare legată de vizita lui Emmanuel Macron în România. În opinia fiului fostului mare actor Ion Caramitru, Dacia și spațiul Schengen vor fi pe masa negocierilor.
13.06.2022 | 08:13
Andrei Caramitru teorie ingrijoratoare legata de vizita lui Macron in Romania Dacia si spatiul Schengen pe masa negocierilor
Care este scopul vizitei în România a lui Emmanuel Macron, în opinia lui Andrei Caramitru: Dacia și Schengen pe masa negocierilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderul Franței, Emmanuel Macron, ajunge în această săptămână în România, într-o primă vizită oficială în țara noastră după preluarea noului mandat la Palatul Elysee.

Care este scopul vizitei în România a lui Emmanuel Macron, în opinia lui Andrei Caramitru: Dacia și Schengen pe masa negocierilor

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Andrei Caramitru este de părere că vizita lui Emmanuel Macron în România se va desfășura cu scopul purtării unor negocieri politice extrem de dure.

ADVERTISEMENT

Fiul fostului mare actor Ion Caramitru spune că președintele Franței îi va cere omologului său, Klaus Iohannis, ca România să cumpere corvete de la francezi, nu de la olandezi, la schimb cu acceptarea în spațiul Schengen.

În același timp, Macron va încerca să pună presiune pe autoritățile române, invocând posibilitatea vânzării de către Renault a uzinei Dacia de la Mioveni, mai scrie în online Andrei Caramitru.

ADVERTISEMENT

Președintele francez îi va mai spune lui Iohannis că țara sa vrea șefia grupului de luptă NATO din România, și că nu vrea mai multe trupe americane în țară.

”Înțeleg ca Macron va veni aici zilele următoare. Vă spun eu care va fi agenda discuției și cum se pune problema la nivelul ăsta. Macron va cere așa:

ADVERTISEMENT
  • – cumpărați corvetele de la noi nu de la olandezi (care le-ar construi aici, francezii nu). Contract mare de tot.
  • – noi suntem la șefia grupului NATO din România. Nu vrem să mai vina trupe în plus americane aici. Nasol pentru voi dar asta e.

Ce ne va oferi: Schengen. Problema e că nu putem fi siguri, până acuma ne-au ținut la poartă deși juridic nu exista justificare – MCV nu e legat prin nici un tratat de Schengen.

ADVERTISEMENT

Dacă refuzăm, ne va amenința așa Manuel:

  • – Renault vinde fabrica Dacia la chinezi (deja au apărut informații pe surse) care după probabil o închid, cine știe …
  • – Schengen nu se va mai întâmpla niciodată.
  • – blocăm și Moldova în orice demers și finanțare europeană de acum încolo”scrie Caramitru pe contul său de socializare.

Emmanuel Macron, vizită în România și în Republica Moldova

Emmanuel Macron vine în România pentru a se întâlni cu soldații francezi care sunt staționați la noi în țară la Kogălniceanu înainte să plece spre Republica Moldova.

Liderul de la Paris ajunge marți în România, iar miercuri va fi la Chişnău pen­tru a-şi arăta sprijinul pentru două dintre ţările cele mai expuse războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT