Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Andrei Chivulete, aprecieri dinspre FRF în scandalul atacurilor xenofobe de la Sepsi – FCU Craiova: “A aplicat regulamentul perfect”. Video exclusiv

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a comentat scandalul-monstru de la Sepsi Sfântu Gheorghe - FC U Craiova 1948.
30.01.2023 | 11:07
Andrei Chivulete aprecieri dinspre FRF in scandalul atacurilor xenofobe de la Sepsi  FCU Craiova A aplicat regulamentul perfect Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC U Craiova 1948 este primul meci din istoria SuperLiga oprit definitiv pentru scandări xenofobe și rasiste. Andrei Vochin a analizat incidentele în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Andrei Vochin salută decizia lui Andrei Chivulete de a opri partida: „Era momentul să se întâmple o dată așa ceva”

Problemele grave de la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 au fost dezbătute în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, iar părerile au fost împărțite: „Cu tristețe privesc ce s-a întâmplat pe o parte. Pe de altă parte, trebuie să remarc că arbitrul a aplicat perfect regulamentul, iar acum soarta partidei este în mâna Comisiei de Disciplină a Federației”, și-a început discursul Andrei Vochin. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Oficialul FRF e de părere că fotbalul românesc avea nevoie de un moment zero în care scandările xenofobe și rasiste să fie pedepsite: „Cred că era momentul să se întâmple o dată așa ceva, pentru că acești așa zis suporteri întind coarda cât mai mult, fără să se gândească, cred eu, la repercursiuni, la câți bani pierd cluburile din cauza comportării lor nesportive și fără să se gândească că noi ăștia 4.000 pe stadion și alți poate câțiva zeci de mii, sute de mii acasă la televizor, chiar vrem să vedem fotbal. 

Și ei sunt 100, noi suntem zeci de mii sau sute de mii și suntem nevoiți să închidem televizorul și să suportăm dictatura ultraminorității! Decizia arbitrului e 100% corectă. Nu pot să mă pronunț eu dacă vor suferi cei de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Aici e o comisie și n-am chef de niciun avertisment acuma. Vedem ce se va întâmpla pe viitor. Din punct de vedere sportiv n-ar fi corect să se întâmple așa ceva, doar că nu ai cum să delimitezi una de cealaltă. Ei fac parte toți dintr-o uniune, sunt într-un fenomen și toată legislația care este făcută nu poate să separe lucrurile. Am pățit și noi la echipa națională o grămadă de astfel de evenimente. Amenzi foarte mari, meciuri fără spectatori, din cauza unor indivizi care asta fac pe stadion”, a spus lucrurilor pe nume același Andrei Vochin.

Galeria lui FC U Craiova 1948 a făcut haos în Sfântu Gheorghe: „Toată ziua au făcut probleme”

Horia Ivanovici a vorbit despre haosul creat de ultrașii de la Peluza Sud Craiova încă de când au ajuns în oraș: „Acești 100 de oameni au făcut haos în Sfântu Gheorghe și au vandalizat blocuri! Toată ziua au făcut probleme, până la ora partidei. Au ajuns unii dintre ei prin minutul 20, nu i-a interesat meciul. Au dat cu grafitii pe blocuri, au strigat lozinci antimaghiare, au înjurat lumea pe străzi, au vandalizat blocurile. Deci ce s-a întâmplat la meci nu a fost ceva singular”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță nu a fost însă de acord în totalitate cu opinia consilierului FRF: „Vreau să-l contrazic puțin pe Andrei. Am urmărit toate aceste postări pe grupurile de suporteri.  Cred că ei au premediat acest lucru și nu e nimic întâmplător”.

Fostul fotbalist a vorbit și despre contextul mai larg în care s-au întâmplat aceste incidente: „Vine la o săptămână după ce au avut loc incidente între Mititelu Jr. și unul dintre așa zișii lideri ai galeriei. Trebuie actualizat regulamentul, pentru că nu pot suferi cluburile și jucătorii din cauza unor elemente care n-au nimic în comun cu sportul.

ADVERTISEMENT

Niște golani! Asta nu e echipa lor, e a orașului și e susținută de un finanțator. Asociațiile astea de suporteri trebuie trase la răspundere. Mulți sunt foști angajați ai lui Mititelu. Ei câștigă mai bine decât fotbaliștii în unele cazuri! Sunt folosiți de patroni ca masă de manevră. Ei aveau salarii de zeci de mii de euro, dau afară jucători, antrenori”, a fost discursul dur al lui Robert Niță.

ADVERTISEMENT