Fotbal intern

Andrei Chivulete, arbitraj dezastru în FC Botoşani – Sepsi 1-2: “Mai trebuia roşu aiurea, în rest le-a făcut pe toate”

15.03.2021 | 20:06
Andrei Chivulete arbitraj dezastru in FC Botosani  Sepsi 12 Mai trebuia rosu aiurea in rest lea facut pe toate
Andrei Chivulete, arbitraj dezastru în FC Botoşani - Sepsi 1-2: "Mai trebuia roşu aiurea, în rest le-a făcut pe toate". Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Chivulete, arbitrul de la partida dintre Botoșani – Sepsi, 1-2, a fost analizat de Ion Crăciunescu și de Constantin Zotta, care au arătat multiplele greșeli pe care le-a făcut în partida de pe terenul moldovenilor.

Nici jucătorii de la FC Botoșani nu au rămas impasibili la greșelile arbitrului și au recunoscut că îl vor contesta în continuare pe „central”. Aceștia acuză penalty-ul acordat în prima repriză pentru Sepsi și faptul că nu au primit penalty la un faul asupra lui Andrei Chindriș.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, s-a ferit să vorbească prea mult despre arbitraj, rezumându-se la a spune că nu îl mai uimește nimic și că e obișnuit cu greșeli împotriva sa.

Andrei Chivulete, dezastruos în FC Botoșani – Sepsi 1-2

Ion Crăciunescu l-a atacat pe Andrei Chivulete, arbitrul partidei dintre FC Botoșani și Sepsi: „Mai trebuia doar să dea un roșu aiurea, că în rest le-am văzut pe toate. Doamne, doamne, fotbalistul avea prim-planul.

ADVERTISEMENT

Jucătorul roșu avea mingea, adversarul îi dă în picior și cad amândoi, iar arbitrul dă penalty. Ce să mai vorbim despre câteva galbene. S-a făcut o analiză pe unde era delegat și era delegat în jurul Bucureștiului, poate era obișnuit mai mult cu arbitraje în București și nu la Botoșani”.

Și Valeriu Iftime a comentat arbitrajul lui Andrei Chivulete:  „Am făcut un meci prost și cu niște greșeli marca Chivulete nu mai era nimic de făcut. 100% câștigam meciul dacă nu era penalty-ul acela.

ADVERTISEMENT

Atâta frică nu am văzut la noi, posibil să putem doar atât în acest moment, devenim emotivi. Sepsi nu a avut alte faze clare de gol. Primul gol e o greșeală a lui Chivulete, care pur și simplu mă lasă rece.

Scopul lor nu e cine vrea VAR, mai degrabă cine dă replica altuia, cine e mai tare, Federația sau Liga. Eu la început spuneam să dau bani, dar n-ai cum să plătești instruirea arbitrilor, când scrie clar că Federația trebuie să plătească, dar nu vor. Facem ce vrem noi să fie la televizor, dar nu facem ce trebuie.

ADVERTISEMENT

„Îl contestăm în continuare pe Chivulete!”

Andrei Chindriș a fost vehement la adresa lui Andrei Chivulete și l-a apostrofat pe arbitru: „Am început foarte prost, prima repriză a fost un dezastru, dar în a doua repriză s-au inversat rolurile, plus că au fost și niște decizii din punctul meu de vedere greșite.

Eu am văzut că Rodriguez a fost faultat. Cred că la mine a fost penalty, cred că a fost în careu faultul. L-am contestat și îl contestăm și acum pe arbitru, experții își vor da cu părerea, eu trebuie să joc și să-mi fac meseria. Trebuie să câștigăm următorul meci dacă vrem cu adevărat să jucăm în play-off”.

Marius Croitoru a fost mai calm privind greșelile de arbitraj, însă a recunoscut că e resemnat cu greșelile la adresa lui: „În prima repriză nu am găsit cele mai bune soluții. A doua repriză a fost mult mai bună pentru noi, din păcate plătim un preț mare pentru inconstanțele dintre reprize.

Sincer, Rodriguez mi-a spus că s-a urcat pe el atacantul și din fault a făcut fault, acum nu știu ce să spun. Specialiștii pot să vorbească.

Eu nu pot să mă iau după ce spune Chindriș, tușierul poate a văzut mai bine, fault a fost clar, dacă a fost în careu, asta este. Nu mai sunt mișcat, sunt obișnuit cu greșelile împotriva mea, nu mă mai mișcă ce fac ei.

Vom suferi până la ultimul meci. Al Mawas să fie supărat și să demonstreze că merită să joace în următorul meci. Și eu sunt supărat.

Keyta trebuie să înțeleagă anumite lucruri și crede că Botoșani trăiește de pe urma evoluției lui și că noi, ca club nu am făcut nimic ca Hamidou să ajungă unde este. El trebuie să înțeleagă că e jucător la Botoșani. Noi nu l-am obligat să plece, atâta timp cât a luat decizia să nu plece unde clubul avea oferte, atunci când intră în teren trebuie să dea totul.

ADVERTISEMENT