Fotbal intern

Andrei Ciobanu, maestru al loviturilor libere! Ce i-a strigat Adrian Mutu. Prima reacție a jucătorului

25.03.2021 | 00:24
Andrei Ciobanu maestru al loviturilor libere Ce ia strigat Adrian Mutu Prima reactie a jucatorului
ADVERTISEMENT

Andrei Ciobanu a executat perfect o lovitură liberă în minutul 20 al partidei dintre România U21 și Olanda U21, asta la doar patru minute după ce batavii au deschis scorul în minutul 16 prin Perr Schuurs.


Mutu a cerut ca Ciobanu să execute lovitura liberă

UPDATE, 25 martie, ora 00:22 / Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a dezvăluit la conferința de presă că a cerut în mod expres ca lovitura liberă de la golul ”tricolorilor” să foe executată de Andrei Ciobanu.

ADVERTISEMENT

”Sper și poate să bată și mai bine decât mine și să ne mai bucure în viitor. I-am strigat de pe margine Ciobi dă tu, că dai gol. Era el cu Moruțan în preajma mingii. Am avut gura aurită și mă bucur”, a declarat Mutu.

La rândul său, Ciobanu a mărturisit că a exersat loviturile libere cu Gică Hagi la Viitorul și cu Mutu la națională: „Ați văzut că nu au contat cotele de pe Transfermarkt, am obținut un rezultat foarte bun. Ne continuăm visul la Euro, sperăm să luăm cele 3 puncte cu Ungaria. O să fie un meci greu. Trebuie să ne punem la punct tactic, la fel ca în această seară, și vom obține astfel un rezultat bun.

ADVERTISEMENT

Spun că este un rezultat corect. Ei au avut mai mult posesia, dar noi am ratat 3 ocazii clare. Ei au avut doar șuturi de la distanță și au fost periculoși la fazele fixe. 

Mă bucur că-i am profesori pe domnul Hagi și pe Adrian Mutu. Sunt bucuros că am avut onoarea să fiu antrenat de aceștia. După fiecare antrenament de la națională executăm lovituri libere, mă bucur mult că mi-a ieșit în seara asta.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, despre golul lui Andrei Ciobanu: „Cel mai frumos din carieră”

UPDATE, 24 martie, ora 23:05 / Ilie Dumitrescu a rămas și el impresionat de reușita lui Ciobanu. Fostul mare internațional consideră că este cel mai frumos gol din cariera mijlocașului de la Viitorul. 16 selecții și trei goluri are Andrei Ciobanu pentru naționala de tineret a României.

„A fost o execuție extraordinară. Chiar vorbeam înainte de execuție de biomecanica de lovire pe care o are.

ADVERTISEMENT

Cred că este cel mai frumos gol din cariera lui. Ei au fost bine organizați la zid, cu cei mai înalți la colțul scurt. A dat senzațional! În ultima reluarea mi-am dat seama de calitatea șutului lui Ciobanu”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 24 martie, ora 22:47 /

Andrei Ciobanu este un executant foarte bun al loviturilor libere, acesta reușind mai multe goluri spectaculoase în Liga 1, pentru Viitorul și a fost lăudat chiar de Gică Hagi.

„Regele” spunea încă din 2019 că Andrei Ciobanu este un executant foarte bun de lovituri libere și că are una dintre cele mai bune tehnici de lovire a mingii din lotul de atunci al Viitorului.

Andrei Ciobanu, maestru al loviturilor libere

Andrei Ciobanu a reușit să înscrie din lovitură liberă și pentru România U21 împotriva Olandei, iar golul său confirmă faptul că mijlocașul Viitorului este unul dintre cei mai buni executanți de lovituri libere din România.

În 2019, după o partidă dintre Viitorul și Hermannstadt, 3-2, după ce Andrei Ciobanu a marcat din lovitură liberă, Gică Hagi îl lăuda și vorbea despre tehnica sa de lovire a mingii.

„Mă bucur pentru că el, golul acesta o să-i dea și mai multă încredere. Avea nevoie de el. Are o lovire a mingii foarte bună! Poate printre cele mai bune pe care le-am am avut sau le avem în lot”.

Presa din străinătate a scris despre golul lui Andrei Ciobanu

Presa din străinătate a comentat golul superb reușit de Andrei Ciobanu. „Avem deja golul turneului, şi a trecut doar o zi din Europeanul Under 21. Ce execuţie splendidă, Andrei Ciobanu” a scris David de la Pena, colborator al televiziunii naţionale Spaniole , dar şi al postului de radio, COPE.

„Ce gol a marcat Andrei Ciobanu pentru România U21. Nu trebuie să-l rataţi. Spectaculoasă execuţie!” a scrie Jose Rodriguez, analist La Liga, pe contul său de Twitter.

„Ce goool! Andrei Ciobanu (23 de ani) a adus egalarea pentru România U21, printr-o execuţie absolut senzaţională!”, au notat și cei de la Express Football.

Părinții lui Andrei Ciobanu au fost și ei sportivi de performanță

Andrei Ciobanu provine dintr-o familie de sportivi, iar Constantin Ciobanu, tatăl său, a jucat rugby la Rulmentul Bârlad, în timp ce Mena Ciobanu, mama sa, a fost jucătoare de handbal la echipa locală.

Andrei Ciobanu a fost descoperit de scouterii lui Gică Hagi, care l-au remarcat atunci când el avea doar 12 ani la o Cupă Hagi-Danone desfășurată la Suceava. A avut mai multe distincții, inclusiv cel mai bun marcator și cel mai tehnic fotbalist. În 2010 a fost transferat de Gică Hagi la Academia sa de fotbal.

„Mă bucur foarte mult că am marcat, așteptam acest gol de multă vreme. Am zis să dau la poartă, să îmi încerc norocul și a intrat”, spunea Andrei Ciobanu după golul reușit în 2019 în duelul Viitorul-Hermannstadt, golul care i-a adus și mai mult curaj pentru a marca alte bijuterii din lovitură liberă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,23 este cota pentru „peste 0,5 goluri în repriza a doua” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT