Sport

Andrei Cordea are planuri mari la FCSB: „Merg să câștig campionatul”

Andrei Cordea e pus pe treabă după ce a ajuns la un acord cu FCSB. Tânărul mijlocaș nici nu concepe ca viitoarea sa echipă să rateze titlul și în sezonul următor.
26.05.2021 | 22:47
Andrei Cordea are planuri mari la FCSB Merg sa castig campionatul
ADVERTISEMENT

Andrei Cordea este primul transfer realizat de FCSB pentru sezonul viitor, iar FANATIK v-a prezentat în excusivitate care au fost culisele acestei mutări, cine a fost personajul care a intermediat-o și cum a putut Gigi Becali să-l ia gratis, deși mai avea doi ani de contract cu Academica Clinceni.

Tânărul mijlocaș ofensiv are o cotă de piață de 450.000 de euro și se poate lăuda cu patru goluri, respectiv trei pase decisive în cele 33 de meciuri disputate în actualul sezon. A înscris chiar și în poarta vicecampioanei, în etapa a șaptea a play-off-ului Ligii 1, când cele două formații au remizat, scor 2-2.

ADVERTISEMENT

Andrei Cordea vrea să cucerească titlul cu FCSB

În ciuda vârstei relativ fragede, Andrei Cordea se consideră pregătit să îmbrace tricoul roș-albastru. Ba chiar îi asigură pe fani că va face tot ce-i stă în putință ca viitoarea sa echipă să redevină campioană.

Îmi pare rău că se termină aici, voiam să continui, am întâlnit un grup unit. Din 11 iunie voi pleca la FCSB și sper să câștig titlul acolo. Îmi doresc mult să câștig campionatul, de asta merg! 

ADVERTISEMENT

Vreau să fiu serios, să mă antrenez la fel ca și până acum și să-mi îndeplinesc obiectivul de acolo. E concurență la FCSB, dar nu mă feresc de muncă și sunt sigur că voi face față”, a declarat noua achiziție a roș-albaștrilor.

Crescut de FC Ardealul, Andrei Cordea a ajuns la Novara U19, în schimbul sumei de 70.000 de euro, dar nu a reușit să se impună și, după aproape doi ani petrecuți în Italia, a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, la Hermannstadt, sub formă de împrumut. Ulterior, Academica Clinceni a reușit să-l transfere, din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Alexandru Crețu, sfătuit de impresar să refuze oferta FCSB-ului

Dacă Andrei Cordea s-a înțeles deja cu Gigi Becali, transferul lui Alexandru Crețu, o altă țintă importantă a lui Gigi Becali pentru viitorul sezon, riscă să intre în impas. Asta pentru că impresarul îl sfătuiește să refuze oferta făcută de patronul vicecampioanei: 15.000 de euro pe lună și  o primă de 100.000 de la semnătură.

Sunt împotriva transferului lui Crețu la Steaua. E sinucidere sportivă. A făcut o ofertă de sărăcie. Băiatul, dacă vrea să meargă la Steaua, nu am nimic împotrivă, dar fără mine.

ADVERTISEMENT

Eu nu vreau să particip la sinuciderea lui sportivă și financiară. E o sărăcie de ofertă. Nu poți să te compari niciodată cu Dinamo Zagreb sau Steaua Roșie Belgrad. Ca dovadă, în ultimii ani nu prea ai mai scos capul prin Europa.

Să nu mai vorbim de campionat, pe care nu l-ai mai luat de șase ani. După părerea mea, dacă va continua așa, nu va mai câștiga nici în următorii cinci ani. Am avut cinci oferte mai mari.

E sărăcie de ofertă pentru un jucător de națională. 100.000 de euro la semnătură și 15.000 de euro pe lună, timp de trei ani. Sărăcie de ofertă. Sunt în discuții cu echipe din Golf, dar dacă el vrea să fie sclavul lui Gigi, eu nu am nimic împotrivă.

Dacă se duce la Steaua (n.r. FCSB) nu pot să-i doresc nici măcar succes, pentru că este o sinucidere curată pentru el. Gigi Becali este cea mai proastă creație a lui Victor Pițurcă. El a distrus pe toată lumea, doar lui Pițurcă nu poate să-i zică nimic, el l-a făcut”, a declarat Zvonko Milojkovic.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT