Sport

Andrei Cordea e optimist la reluarea pregătirilor. Ce spune despre lupta la titlu: „Se joacă” Video

Mijlocașul dreapta al FCSB, Andrei Cordea (22 de ani), e convins că echipa sa o poate prinde din urmă pe CFR Cluj și primul pas în drumul spre titlul e o victorie în meciul direct cu ardelenii.
08.01.2022 | 08:10
Andrei Cordea e optimist la reluarea pregatirilor Ce spune despre lupta la titlu Se joaca Video
ADVERTISEMENT

FCSB a început pregătirile de iarnă și se pregătește pentru derby-ul cu CFR Cluj din etapa a 22-a din Casa Pariurilor Liga 1, care ar putea reaprinde speranțele în lupta pentru titlu.

Cu toate acestea, Toni Petrea are două pierderi importante pentru meciul cu CFR Cluj, în care Valentin Crețu și Risto Radunovic fiind suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

Andrei Cordea crede că FCSB poate câștiga titlul în fața lui CFR Cluj: „Dacă o să câștigăm, mai rămân 7 puncte”

Andrei Cordea a fost unul dintre cei mai buni jucători ai FCSB în acest sezon, iar mijlocașul venit de la Academica Clinceni nu se teme că echipa nu mai are șanse la titlu: „Noi ne dorim să câștigăm (n.r. meciul cu CFR Cluj). Dacă o să câștigăm, mai rămân 7 puncte, în play-off sunt 3… o să se joace”.

Mijlocașul de 22 de ani a recunoscut că vacanța a fost una destul de scurtă și gândul său a fost la fotbal și în perioadă sărbătorilor: „Nu am reușit să mă deconectez pentru că tata e toată ziua cu fotbalul, așa că am mers înainte pe acest principiu. Îmi doresc să fiu sănătos și să îmi ajut echipa, ca să avem rezultate notabile. A fost o vacanță destul de scurtă, dar 16 zile au fost ok”. 

ADVERTISEMENT

Andrei Cordea e de părere că FCSB are un lot valoros și își dorește să poată ajuta echipa din ce în ce mai mult pentru a îndeplini obiectivele în acest sezon:

„Eu cred că suntem jucători cu calitate, avem un lot foarte bun și ne putem bate la campionat. Sunt un jucător care își dorește foarte mult să ajute echipa, iar obiectivele echipei sunt mai importante. Îmi doresc să joc și să marchez” Mai este mult până acolo și o să vedem ce o să fie”.

ADVERTISEMENT

Andrei Cordea: „Să fie CFR favorită și o să vedem la final”

Andrei Cordea este mulțumit cu statutul de outsider al FCSB-ului, care este la zece puncte distanță de echipa lui Dan Petrescu înainte de meciul direct: „Să fie CFR favorită și o să vedem la final cine o să ridice trofeul”.

FANATIK a aflat în exclusivitate că Florin Tănase și-a negociat salariul la Al Nasr, însă Cordea speră că decarul FCSB-ului va continua la echipă: „E căpitanul nostru și este bine că rămâne, dar alegerea este a lui și o să vedem ce o să fie”.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, FCSB a avut un parcurs bun cu Toni Petrea, iar cele mai bune trei meciuri ale sale din acest sezon au fost împotriva Universității Craiova și cu Șahtior Karagandy: „Am avut un parcurs bun cred eu, patru victorii și un egal. Golul cu Craiova a fost cel mai frumos marcat până acum și sper să o țin tot așa și să marchez la fiecare meci. Meciurile cu Craiova și turul cu Karagandy au fost în top trei pentru mine”.

Andrei Cordea nu se teme de antrenamentele intense ale lui Thomas Neubert

Thomas Neubert a revenit la antrenamentele FCSB-ului, însă Andrei Cordea a explicat că jucătorii vor avea parte doar de șapte zile de pregătire intensă, după care vor intra în programul de pregătire pentru derby-ul cu CFR Cluj.

„Cred că vom avea doar o săptămână în care vom lucra la maxim, după care vom intra în săptămâna meciului și sunt convins că trebuie să pregătim foarte bine meciul cu CFR Cluj”.

FCSB și Farul Constanța sunt singurele echipe din playoff care nu au plecat în cantonament în străinătate, însă Andrei Cordea consideră că a fost o decizie bună: „Nu cred că e vreme în care să nu putem să practicăm fotbalul în România și cred că ne priește să rămânem și aici”, a declarat Andrei Cordea la vizita medicală.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,47 este cota pentru „total goluri 2-5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT