Sport

Andrei Cordea la Legia Varșovia? Câți bani a cerut Gigi Becali în schimbul jucătorului

Legia Varșovia, unul dintre cele mai importante cluburi din Polonia, este interesată de serviciile lui Andrei Cordea. Gigi Becali a fixat prețul internaționalului român.
29.06.2022 | 16:35
Andrei Cordea la Legia Varsovia Cati bani a cerut Gigi Becali in schimbul jucatorului
Andrei Cordea, unul dintre cei mai constanți fotbaliști de la FCSB, a intrat pe radarul celor de la Legia Varșovia. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Cordea este om de bază în garnitura vicecampioanei FCSB, dar s-ar putea despărți de gruparea roș-albastră dacă polonezii de la Legia Varșovia vor accepta prețul propus de Gigi Becali.

Gigi Becali: ”Mi-au zis că-l vor”

Andrei Cordea a ajuns la FCSB în vara anului trecut, gratis, de la Academica Clinceni, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a luat de la gruparea ilfoveană în contul unor datorii de câteva sute de mii de euro. Fotbalistul nu a avut nevoie de vreo perioadă de adaptare și s-a integrat perfect în sistemul de joc al roș-albaștrilor.

În sezonul trecut, Andrei Cordea a contabilizat 41 de meciuri în tricoul echipei pregătite de Toni Petrea și a marcat 6 goluri. A intrat și în circuitul echipei naționale, dar și pe radarul unor echipe importante din Europa.

ADVERTISEMENT

Patronul de la FCSB, Gigi Becali, spune că polonezii de la Legia Varșovia l-au contactat pentru a se informa asupra prețului de transfer a fotbalistului de 23 de ani.

”Da, mi-au zis că-l vor, dar le-am cerut trei milioane de euro. Dacă-l vreți, dați trei milioane!”, a spus Gigi Becali, pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

1,2 milioane de euro este cota de piață a lui Andrei Cordea, conform transfermarkt

Cine este Legia Varșovia

Legia Varșovia este unul dintre cele mai de succes cluburi din fotbalul polonez. Înființat în 1916, clubul are în palmares nu mai puțin de 35 de trofee.

A fost de 15 ori campioană a Poloniei, ultima oară anul trecut, și a cucerit de 19 ori Cupa, ultimul succes datând din 2018. În vitrina cu trofee se mai regăsește și o Supercupă a Poloniei cucerită în 2009.

ADVERTISEMENT

Legia se bucură de susținerea uneia dintre cele mai cunoscute galerii la nivel european. Ultrașii alb-negrilor sunt, însă, extrem de pătimași. Între adorație și violență nu e decât o ”fâșie” extrem de fragilă.

Sezonul precedent a fost unul dintre cele mai slabe ale Legiei din ultimii ani. După un început ezitant, echipa a ajuns la un moment dat pe ultimul loc în Ekstraklasa, eșalonul de elită din Polonia.

Fanii au luat foc, iar presa din Polonia a vorbit chiar despre momente agitate între suporteri și jucători, unii dintre aceștia primind corecții fizice din partea ultrașilor. Legia a încheiat sezonul pe locul 10, mult sub așteptări.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT