Sport

Andrei Cristea a dat afară cel mai important jucător de la Dinamo! Ce s-a întâmplat la echipa lui Nicolae Badea

Andrei Cristea (38 de ani) a decis să nu se mai bazeze pe serviciile lui Cristi Bud, fostul campion al României și golgheterul echipei.
08.02.2023 | 19:48
Andrei Cristea a dat afara cel mai important jucator de la Dinamo Ce sa intamplat la echipa lui Nicolae Badea
Cristi Bud are 37 de ani și a câștigat 2 titluri de campion cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Cel mai tare cuplu de atacanți de la Dinamo s-a destrămat! Cristi Bud a plecat de la Dinamo din liga a patra, echipa condusă de Nicolae Badea, fostul președinte al clubului „alb-roșu”.

Cristi Bud a plecat de la Dinamo. De ce a luat Andrei Cristea această decizie

Atacantul și golgheterul echipei a dezvăluit de ce s-a ajuns la despărțirea de echipa lui Nicolae Badea care evolează în al patrulea eșalon, însă are șanse mari să promoveze în Liga a treia.

ADVERTISEMENT

„Am reziliat contractul cu cei de la Dinamo. Nu m-am certat chiar așa tare cu antrenorul. Eu sunt un băiat mai simțit. Nu am apucat să arunc cu chiloții în el (n.r. râde)”, aluzie la gestul făcut de Vali Lazăr la adresa lui Ovidiu Burcă.

Jucătorul are deja mai multe oferte după despărțirea de Dinamo: „Sunt în discuții cu 2-3 echipe din Liga 3, dar și cu alte cluburi din Liga 4. Încă mai pot să alerg, încă mă simt bine. Sunt bine pregătit”, a mai spus Cristi Bud, potrivit prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Deși are 37 ani, Bud nu se gândește încă la retragere: „Încă nu vreau să mă las. Te lași doar o dată în viață de fotbal”. Vârful va împlini 38 de ani pe data de 26 iunie.

De ce a plecat Cristi Bud de la Dinamo

Cristi Bud a explicat pe scurt de ce a ales să plece de la Dinamo din liga a patra: „Am avut multe plusuri la Dinamo. Am început cu un proiect foarte bun, cu promisiuni, așa cum e la noi în țară. Pe parcurs se risipesc toate promisiunile”. 

ADVERTISEMENT

Bud a rezervă la ultimele meciuri ale lui Dinamo.  ACS FC Dinamo e lider în Liga a patra, cu 39 de puncte din 14 partide și cu un golaveraj impresionant de 85 cu 7.

Cristi Bud a fost campion cu CFR Cluj de două ori

Cristi Bud a jucat la CFR Cluj în trei perioade diferite: 2010-2013, 2016-2017 și 2019, însă clubul feroviar a fost și locul în care cariera sa a luat o turnură nedorită și nu a mai reușit să își revină niciodată cu adevărat.

ADVERTISEMENT

A câștigat două titluri de campion (2009-2010, 2011-2012), două Cupe ale României cu CFR Cluj (2009-2010, 2015-2016) și încă un campionat în Republica Moldova cu FC Milsami Orhei (2014-2015).

ADVERTISEMENT